RAŞİT TABAK'A YAPILAN HAREKET BOLVADİNLİLERİ ÜZDÜ

İlçemizin saygıdeğer iş adamlarından ve aynı zaman 4 bin 300 üyeli Afyonkarahisar Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığını başarı ile yürüten hemşehrimiz Raşit Tabak'a Bolvadin'de kurulması düşünülen ve 8 yıldır yılan hikayesine dönüşen Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi konulu toplantıda Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner tarafından yapılan saygısızlık, Raşit Tabak nezdinde tüm Bolvadinlileri derinden üzdü.

10 Haziran Çarşamba günü Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıda, 8 yıldır devam eden proje hakkında projeye konu alanın Bolvadin'de bulunması, sürecin başından beridir tüm toplantılarda yer alması sebebiyle bilgi aktarmak isteyen Raşit Tabak'a Vali Hakan Yusuf Güner'in azarlayıcı bir üslupla karşılık vermesi üzerine iş adamı Raşit Tabak yapılan bu nezaketsizliğe karşı Vali Hakan Yusuf Güner'i ilgili makamlara şikayet ederek, üzüntüsünü dile getirdi.

 

İŞTE İŞ ADAMI RAŞİT TABAK'IN VALİ GÜNER’İ İLE İLGİLİ ŞİKAYETİ:

 

Ben Afyonkarahisar ili 4300 üyeli Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanıyım.Aynı zamanda her yıl 15 milyon dolarlık ihracat yapan 450 kişi istihdamı olan 3 adet Sanayi ve Tarım İşletmelerinin Yönetim Kurulu Başkanıyım. Afyonkarahisar’ın tanınmış ileri gelen iş adamlarındanım.Yaşım 65.

 

10.06.2015 günü saat:14:00 da Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Hakan Yusuf GÜNER’in başkanlık ettiği toplantıya yine valilik daveti üzerine katıldım.

 

Bu toplantıya yaşları 35-45 arası ilgili bürokrat ve S.T.K. yetkilileri iştirak ettiler.(30 kişi civarında)

 

Kurulacak olan Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili toplantıyı Vali Bey açtı. Yetkililere sorular sordu. Ancak bu 8 yıl önce başlamış olan teşebbüsün yeni gelen Vali Bey tarafından tam kavrayamadığını anladığımdan katkıda bulunmak üzere bende söz istedim.Daha konuşmamın girizgahında konunun detayına girmeden hırçın bir şekilde Vali H. Yusuf GÜNER tarafından azarlanarak susturuldum.Hiçbir bürokrat korku ve endişelerinden (buna şahitlik bile edemezler) müdahalede bulunmadılar. Bende yaşım ve devlete olan saygım icabı ortaya daha kötü bir manzara çıkıp etraftaki insanları tedirgin ederim diye sustum. Bu suskunluk üzerine Vali habire haklı olduğunu kendisinden başka kimsenin hüküm ve kanaatlerinin geçersiz olduğunu anlattı durdu. Bu baskıcı, aşağılayıcı, pervasız, kabadayı, kibirli, ben bilirim tavrı toplantı sonuna kadar sürdü.

Toplantı sonunda S.T.K. yetkilileri ve bazı bürokratlar beni teselliye biriktiler.

Ben 65 yaşında bütün ömrü boyunca devletine saygılı devletini Hadim-i Millet olarak gören bir insanım. Hiç ama hiç bu kadar genç insan karşısında azarlanmaya tahkir edilmeye layık değilim. Tüm Afyonkarahisar şahsımı ve memleket için yaptığım fedakarlıkları bilir. Günlerdir bu haksızlık karşısında huzursuz ve uykusuzum.

Devletimize ve devletimizin valisine yakışmayan bu ve buna benzer baskıcı davranışlar makamınızca değerlendirilmesi için şikâyet olarak arz ediyorum.

Bilgi için:

Cumhurbaşkanlığı

Başbakanlık

İçişleri Bakanlığı

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanlığı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığı

Basın ve Sivil Toplum Kuruluşları’na iletilmiştir.

Saygılarımla

Raşit TABAK

0 542 413 08 65

[email protected]

Bolvadinpostası.com

Editör: Haber Merkezi