Ramazan İkindi Sohbetleri Vali Tutulmaz’ın Katılımıyla Başladı

Ensar Vakfı Afyon Şubesi tarafından Ramazan ayında Taş Medrese’de düzenlenen Ramazan’da İkindi Sohbetleri’nin ilki Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ramazan-ı Şerif ayının gelmesiyle birlikte Ensar Vakfınca düzenlenen ikindi sohbetlerinin ilkine katılım büyük olurken Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş’da katılımlarıyla destek oldular.

Tarihimizde ve Kültürümüzde Beledi Hizmetler konulu ilk günkü sohbet öncesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu. Ensar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güler’in Ramazan’da İkindi Sohbetleri hakkında bilgi vermesinin ardından kısa bir değerlendirme yapan Vali Mustafa Tutulmaz ramazan ayının manevi iklimine dikkat çekti. Ramazan ayı toplumumuzun yeniden arınmasına, dünyaya ahirete toptan bakabilmesine vesile olan önemli ibadet aylarından birisidir diyerek sözlerine devam eden Vali Tutulmaz, “Ramazan, bir taraftan dünyevi işlerle meşgul olurken, bir taraftan da uhrevi konulara, sosyolojik konulara zaman ayırabilmenin ayıdır. Ecdadımız tarih boyunca bunu bu şekilde yaşamış ve Ramazan ayının rahmetini, bereketini devamlı hissetmek adına okumalara ağırlık verilmiştir. Nitekim günümüzde de hatimler genelde ramazan ayında bitirilir. Diğer alanlarda da okumalar olur. Bu tür sohbetlerde de bunun farklı bir şekilde devam ettiğini görüyoruz. Bu güzel etkinliğin 6 yıldır devam ediyor olması ve her yıl biraz artarak sürdürülmesi toplumun bu sohbetleri kabullendiğini gösteriyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. STK’lar davranışları, hareketleri ve bu tür etkinlikleri ile toplumun şekillenmesinde ve topluma yön verilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu vesile ile Ensar Vakfı yöneticilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Allah bütün Müslümanların yanında olsun

Kudüs’te yaşanan zulmede dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Ramazan ayına çok iyi başlamadık. Kudüs’te yaşanan saldırılar ve şehit edilen kardeşlerimiz hepimizi derinden üzdü. İnşallah Ramazan Ayının sonucu feraha vesile olacak şekilde olur. Allah bütün Müslümanların yanında olsun. Müslümanlara izan versin, akıl versin, daha çok çalışma azmi versin diyorum. Ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Şimdiden Bayramınızı da kutluyorum” dedi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın 17. 18. ve 19. Yüzyılda ve günümüzde beledi hizmetler ve bu hizmetlerin tarihsel gelişim süreci hakkında katılımcılara detaylı bilgiler vermesiyle Ramazan’da İkindi Sohbetleri’nin ilki tamamlanmış oldu

Editör: Haber Merkezi