Ramazan Bayramı Tedbirleri

Ramazan Bayramı dolayısıyla Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından gerekli tedbirler alındı. Bayram öncesi denetimlerine başlayan ekipler, bayram süresince de görevlerinin başında olacak.

İzinlerin kaldırıldığı Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Birimi bayram boyunca 24 saat görev yapacak. Denetimlerini yoğunlaştıran Zabıta ekipleri, özellikle yiyecek ve içecek satan işyerleri üzerinde duruyor. Bu işyerlerine yapılan sıkı denetimler sonucu vatandaşlara bozuk ve miadı dolmuş gıda maddeleri satılmaması için yoğun çaba gösteriliyor. Denetimler kapsamında Ramazan Bayramı temel yiyecekleri olan tatlı, et ürünleri, süt ürünleri ile sebze ve meyvelerin sürekli etiket, gramaj kontrolleri yapılmaya devam edecek.

Muhtemel olabilecek su, yol ve kanalizasyon arızalarının tamiri ve giderilmesi bakımından Bayram süresince uzman kadro bulundurulacaktır. Çıkabilecek her türlü yangın ve doğal felaketlere karşı itfaiye servisi görev başında olacaktır. Bayram öncesi ve Bayram süresinde Zabıta Müdürlüğünde izinler kaldırılarak günün 24.00 saatinde görevlerini aralıksız sürdüreceklerdir.

Bunun yanında temizliğin aksamaması için Temizlik İşleri Müdürlüğümüzce tedbirler alınmıştır. Bayram öncesinde özellikle yiyecek, içecek satan işyerleri üzerinde kontroller yoğunlaştırılmıştır. Vatandaşlarımıza bozuk ve miadı dolmuş gıda maddeleri satılmaması ve yedirilmemesi için sıhhi işyerlerine gerekli kontroller yapılmaktadır.

Ayrıca 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Yasası gereğince herkesin bütçesine göre alışverişin sağlanması bakımından satışa arz edilen malların üzerlerine etiket takılması sağlanmaktadır. Alışverişlerinin genelde yoğunluğunun semt pazarlarında olması bakımından semt pazarında tedbirler alınmıştır. Bayram öncesini fırsat bilerek ana caddeler ve ara sokaklarda işportacılık yapan seyyarlar semt pazarına gönderilecektir.

İlimiz coğrafi konumu bakımından Türkiye'nin merkezi konumundadır. Haliyle ulaşım nedeni ile Trafik yoğunluğu meydana gelmektedir. Bu nedenle şehirlerarası otogarda ulaşımın düzenli ve tertipli olması için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Yine şehir içi ulaşımın düzenli yapılabilmesi için Halk otobüsleri ve şehir içi dolmuşlar bilgilendirilerek tedbirler alınmıştır. Halkımızın ekmek sıkıntısı çekmemesi için Bayram süresince şehrimizdeki fırınlarında her gün ekmek çıkacaktır. Bu konularda Vatandaşlarımız; her türlü şikâyetlerini günün 24.00 saatinde ALO ZABITA 153 veya 2144255'den nöbetçi zabıtaya bildirebilirler.

Editör: Haber Merkezi