Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji kız öğrencilere yönelik seminer düzenledi

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji kariyer günü etkinliklerini sürdürüyor.

Kariyer günü etkinliğinin bu kez iki özel konuğu oldu. Afyonkarahisar İl Müftüsü Yardımcısı Sevde Gül Çekiç ve sosyolog Döne Tınas Topbay oldu. Afyon Organize sanayi Bölgesi konferans salonunda düzenlenen kariyer gününe Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Okul Müdürü İbrahim Çakal, okul öğretmenleri ve kız öğrenciler katıldı.

“Önemli bilgilerden faydalanın”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Okul Müdürü İbrahim Çakal: “Önemli olan bu etkinlikte buradan kendinize faydalı olanı almaktır. O yüzden zamanı faydalı geçirelim, önemli mesajları alalım çünkü size ihtiyaç olan enerji sizde zaten var. Seminerimize katılan Sevde Gül ve Döne hanımlara teşekkür ederim. ”dedi

“Sosyal medyayı bilinçsiz kullanıyoruz”

Öğrencilerle ilk söyleşiyi bilgi ve donanımı ile herkesin takdirini toplayan Afyonkarahisar İl Müftüsü Yardımcısı Sevdegül Çekiç yaptı. Müftü Yardımcısı Çekiç Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in gençlerle iletişimi hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Müftü Yardımcısı Çekiç, ilgi gören “İslam Hukukunda Mahremiyet ve Sosyal Medya” adlı kitabından da gençlere örnekler verdi. Müftü Yardımcısı Çekiç : “Modern toplumun neredeyse kaçınılmaz unsurlarından olan sosyal medyanın bilinçsiz kullanımının mahremiyet alanlarımıza zarar verip vermemesi son zamanların güncel konularındandır. Zira sosyal medya paylaşımlarına bakıldığında daha çok insanların günlük hayatlarıyla ilgili paylaşımlar yapıldığı görülmektedir. Kahvaltısından akşam yemeğine kadar yediğini, içtiğini paylaşan insanlarla; karşı komşusuna yemek götürürken, dışarıdan biri görüp de canı çekmesin diye üzerini örten insanların aynı Peygamberin ümmeti olduğunu düşünülürse toplumda giderek değişen mahremiyet algısı hususunda malumat sahibi olmak mümkündür." dedi.

Bağımlılıktan korunma yöntemleri anlatıldı

Seminerin ikinci konu ise sosyolog Döne Tınas Topbay oldu. Sosyolog Topbay Seminerde öğrencilere madde bağımlılığından korunma yolları ve madde bağımlılığından kurtulma yöntemlerini anlattı. Sosyolog Topbay: “Alışkanlıkları hatırlatacak ne varsa ortadan kaldırılmalı, maddeyi unutturacak çeşitli uğraş alanları oluşturulmalıdır. Günlük hayat, yapılacak işlere ait plan ve projelerle doldurmalı, böylece madde kullananlar meşgul edilmelidir. Maddelere karşı özendirici tavırlardan kaçınılmalıdır.” dedi.

yaşam koçu, eğitmen, yazar Oya Özer oldu. Afyon Organize sanayi Bölgesi konferans salonunda düzenlenen kariyer gününe Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Okul Müdürü İbrahim Çakal, okul öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Yoğun bir katılım ile gerçekleşen etkinlik eğitmen Oya Özer’in öğrencilere verdiği önemli ipuçları ve öğrencilerle karşılıklı geçen soru cevap şeklinde tamamlandı.

Editör: Haber Merkezi