Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Alparslan Türkeş’in 15. ölüm yıldönümü münasebetiyle yayınladığı basın bildirisi
 
Türk siyasi tarihinde önemli yeri olan Başbuğ Alparslan Türkeş'i vefatının 15. yılında Rahmet ve Saygı ile anıyorum.
Tarihi iyi bilen, tecrübeli ve bilgili bir lider olan Cennet mekân Başbuğ Alparslan Türkeş, ortaya koyduğu görüşler ve gösterdiği hedefler ile her zaman Türk Milletinin hislerine tercüman olmuştur.
En başta, inanç, azim, bilgi, cesaret ve kararlılık gibi önemli özelliklere sahip bir şahsiyet olarak tehlikelere ve zorluklara karşı cesaretle göğüs germiş, ömrü boyunca yılmadan ve yorulmadan azimli bir şekilde inandığı dava uğruna çalışmayı son nefesine kadar devam ettirmiştir.
Adı Türk milliyetçiliği ve vatan sevgisiyle özdeşleşen Başbuğ Alparslan Türkeş, hayatı boyunca Türk Milletinin huzuru, birlik ve beraberliği uğruna Türk milletine ve Türk dünyasına hizmet etmeye devam etmiştir. Alparslan Türkeş’in milliyetçilik anlayışının temelinde, Türk milletine karşı beslenen derin sevgi yatmaktadır.
Hayatını ülkesine ve milletine adamış, milletimizin yine bugünkü gibi Türkiye’nin bütünlüğü tehlikedeyken ve kendi değerleri içinden bir umut aradığı dönemde ortaya çıkarak, muhteşem eserlere damgasını vurmuş, gençliğimizin milli, dini ve ilmi olarak yetişmesine çok ciddi katkılar sağlamış gerçek bir dava adamıdır. Başbuğ Türkeş, ülküsünü, idealini, sevdasını, aşkını bilim adamları, aydınlar ve gençlerle paylaşmıştır.
Başbuğ Alparslan Türkeş vatan ve millet sevgisini barındıran önemli bir kişiliğe sahiptir. Merhum liderimiz Alparslan Türkeş'in ifade ettiği gibi, milliyetçi-ülkücü hareket, büyük ve güçlü Türkiye'nin mimarı olarak doğmuş ve gelişmiştir.
Bu vesile ile Başbuğ'umuz merhum Alparslan Türkeş'i rahmet ve minnetle anıyorumMerhum liderimizin Ruhu Şad mekânı Cennet olsun.
 
MHP Afyonkarahisar Milletvekili
Kemalettin Yılmaz
Editör: Haber Merkezi