“Rahmet, Minnet ve Saygıyla Anıyoruz”

Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkanımız Zeybek mesajında Atatürk'ün tüm dünyada hayranlık uyandıran başarıları, düşünceleri, liderlik yeteneği ve üstün kişiliği ile tarihe mâl olmuş bir lider olduğunu vurguladı.

Zeybek Başkan 10 Kasım mesajında şu görüşlere yer verdi: “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümünde saygıyla yâd ediyorum. Aziz milletimizin ve tüm dünyanın takdirine mahzar olmuş bir lider olan Mustafa Kemal’i anlamalı, milli iradeye sahip çıkan bir şahsiyet olarak gençlerimize ve çocuklarımıza anlatmalı; yaşanan zorlukları ve verilen eşsiz mücadeleyi unutmadan, birlik ve beraberlik içinde bağımsızlık için yakılan meşaleyi gelecek nesillere emanet etmeliyiz. Milletimiz, şehitlerimizin kanları ve gazilerimizin fedakârlıklarıyla savunulan bu vatan ve bayrağı sonsuza kadar korumaya kararlıdır. Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi ilelebet muhafaza etmek, hep ileri taşımak için ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesi etrafında birleşiyoruz. Dünyada pek çok topluma istisnasız bir örnek olan Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde geçmişimizden aldığımız güçle tüm ülkemiz, sağlam adımlarla ilerlemeyi ve büyümeyi sürdürmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda Cumhuriyetimizin; kardeşlik, birlik ve bütünlük ruhu sonsuza kadar korunacaktır. Bizler de bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimize sahip çıkıyor, ülkemizi daha ileriye taşımak adına yorulmadan ve durmadan çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının 83. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakârca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi