PTT Yönetim Koordinasyon Toplantısı

Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ. Yönetim Koordinasyon Toplantısı Valimiz Hakan Yusuf Güner’in Katılımıyla İlimiz de Başladı.

        Termali, doğal ve kültürel güzellikleriyle toplantı ve kongre merkezi haline gelen ilimiz, önemli bir toplantıya daha ev sahipliği yapıyor. Kurumdaki etkinliği artırmak ve daha verimli bir şekilde iş ve işlemlerini devam ettirmek adına düzenlenen Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ. Yönetim Koordinasyon toplantısı Valimiz Hakan Yusuf Güner’in katılımıyla ilimiz de başladı.

14-15 Eylül 2015 tarihleri arasında NG Güral Afyon Otel’de gerçekleştirilecek olan toplantının açılış oturumuna Valimiz Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra PTT AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür’ü Harun Maden, PTT Yönetim Kurulu Başkan Vekili, PTT Yönetim Kurulu Üyeleri, PTT Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanları ile tüm illerin PTT Başmüdürleri katıldı.

        Açılış konuşmaları sırasında söz alan Valimiz Hakan Yusuf Güner; "Öncelikle toplantının Afyonkarahisar’da yapılması bizleri çok mutlu etti. Bizler mülki idare amirleri olarak Anadolu'nun dört bir köşesinde ilçesi, iliyle, büyük şehriyle görev yapıyoruz. Bizlerin çalıştığı en ücra köşelerde bile çalıştığımız mesai arkadaşları PTT ve Ziraat Bankası çalışanları olmuştur. Bu yönüyle PTT'nin geçmişini, tarihini ve yönetim şeklini yaklaşık 26 yıldır görev yapan biri olarak çok iyi bilirim. PTT, değişen dünya ve değişen Türkiye şartlarında ciddi değişim ve dönüşümlere imza atmıştır. Ama aynı samimiyeti, aynı sıcaklığı ve disiplini hala içimizde mevcuttur. PTT, Valiliklerden sonra resmiyetin önemli adreslerden birisidir. PTT her ne kadar şirket anlayışında çalışmaya başlamış olsa da milli bir teşkilat olarak çalışmalarını sürdürmeye devam ettirmektedir. Tabi telefon hizmetleri PTT bünyesinde iken daha farklı bir misyon üstlenmişti. Telefon hizmetlerinin teknik olarak PTT bünyesinden ayrılmasıyla beraber, biraz daha kendi içinde daha çok vatandaşa hizmete ve vatandaşa hizmet etmek amacıyla yeni atılımlara ve yeni adımlara imza attı. Böylelikle çok güzel işler ve çok güzel çalışmalar gerçekleştirdi."dedi.

        Konuşmasında yeni atanan PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Harun Maden'e hayırlı olsun temennisinde bulunan Valimiz Hakan Yusuf Güner; "Yeni yönetimle birlikte mevcut PTT'miz daha güzel yarınlara ve geleceklere daha modern, daha güçlü sermaye yapısı ile bir çok başarıya imza atacaktır." dedi. Vali Güner; “Benim Genel Müdürümüze tavsiyem PTT’nin milli ruhunu yitirttirmemek lazım. Bunun için ilçelerdeki o güzelim dokuyu korumak gerekiyor. Afyonkarahisar'da da tarihi binalar olarak Valilik Binası var, PTT Binamız ve Gar Binamız var. Bu kurumların önemli vasıfları ve misyonlarıyla bu ilde ne kadar önemli bir vazife icra ettiği anlaşılmaktadır. Hatta ben sizlerin yerine olsam PTT'ye ait ilçelerde bulunan mektup ve telefon dönemlerinden kalan anekdotları çıkarıp onları muhafaza ederdim. Böylelikle PTT'nin hizmetlerini daha akılda kalıcı bir hale getirirdim. Bazen bir şeyler ortaya koyarken geçmişi unutuyoruz. Aslında gelecek geçmişin üzerine kuruluyor bunu da unutmamamız gerekiyor."dedi.

       Tekrar tüm il dışından gelen misafirlere hoş geldiniz diyen Valimiz Güner;"Yüce Rabbimiz vatanımızı, kardeşliğimiz birliğimizi dirliğimizi bozmasın. Bütün çalışan kardeşlerimize hayırlı işler diliyorum. Bizler bugün varsak yarın yokuz. Geride hoş bir seda bırakmak için, insanların dualarını almak için PTT’de çalışan kardeşlerimizin vatandaşla olan ilişkilerinde tatlı dilli, güler yüzlü, samimi ve içten olmalarının çok önem arz ettiğini düşünüyorum. Çünkü insanlar her şeye doydu. İnsanlar artık samimilik, hasbilik ve sıcaklık bekliyor. Bu yönüyle insanlara daha sıcak ve samimi bir şekilde yaklaşılmasını tavsiye ediyorum. Bu değerlerin var edilmesi ve yaşatılması sadece kar yönüyle değil, değerlerimizi ayakta tutmak için de iş ve işlemlerin bu anlayışla yürütülmesi gerekmektedir. Bu anlamda hepinize hayırlı çalışmalar ve hayatınız da başarılar diliyorum."dedi.

Konuşmasında ilimizin termal özelliğine değinen Valimiz Güner;"Afyonkarahisar termalin başkentidir. Termal sularımızın özellikte dünyada eşine rastlanılmamıştır. Hem otellerimizin imkanları ve hem de termal suyumuzun şifalarından faydalanmanızı tavsiye ediyorum. Bu anlamda toplantınızın hem PTT ailesine hem de ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum."dedi.

        Valimiz Güner yaptığı konuşma sonrası, yaklaşık 2 gün sürecek olan koordinasyon toplantısı için yönetici ve katılımcılara başarılar dileyerek programdan ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi