PTT 172 YAŞINDA
         23 Ekim 1840 yılından buyana hizmette olan PTT Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı münasebetiyle, Afyonkarahisar PTT Başmüdürlüğü’nden Vali İrfan Balkanlıoğlu’na ziyaret gerçekleştirildi.
          Ziyarete PTT Başmüdürü Mustafa Türkmen, PTT Başmüfettişi Fazlı Kasap, Posta İşleri Hizmetleri Müdürü Mustafa Çetinkaya, İnsan Kaynakları Müdürü Cemal Altıniğne ve İlgili Müdürler ile PTT çalışanları bulundular.
        Ziyaret esnasında konuşan PTT Başmüdürü Mustafa Türkmen; ’’Kuruluş olarak teknoloji ve haberleşme alanında meydana gelen değişimleri yakından takip ediyoruz. Müşteri memnuniyetini sağlamak amaçlı çalışmalarımızda en son teknolojiden yararlanmayı temel ilke olarak benimsiyoruz. Afyonkarahisar PTT Başmüdürlüğü 20 PTT Merkezi, 21 Şube, 59 Acente ile hizmet vermektedir. Kurumda bugün itibariyle 383 adet personel çalışmaktadır. İl Merkezinde 5 adet ve tüm ilçelerde birer adet PTT Matik hizmete sunulmuş olup, tüm Merkez binalarının PTT Bank konseptine uygun tadilatları yapılmış durumdadır’’dedi.
    PTT Matiklerde Fatura tahsilatı, maaş ödemesi, kesintisiz posta çeki işlemlerinin yapılmakta olduğunu belirten Türkmen;’’PTT AVM projesiyle internet üzerinden çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketlere ait ürünlerin satışı da yapılmaktadır. Eylül ayı içerisinde hizmete konulan HGS (Hızlı Geçiş) sistemine ait işlemler tüm PTT işyerlerinde yapılmaktadır. PTT Kargo halkımızın beğenisini kazanmış olup, hızla gelişmektedir. Kargolar adresten alınıp, adrese teslim edilmekte olup, özel günlerde ise indirim uygulanmaktadır’’dedi.
         Ayrıca Aktifbank ve İNG Bankla yapılan anlaşmalarla isteyen herkese PTT Merkezlerinden anında kredi verildiğini söyleyen Türkmen;’’172 yıllık tecrübenin verdiği güvenle müşteri memnuniyetini ön planda tutarak hizmetlerin yerine getirilmesi için gayret gösteriyoruz’’ dedi.
          Vali Balkanlıoğlu; PTT teşkilatının kuruluşunun 172. Yılı nedeniyle tüm PTT çalışanlarını kutluyorum diye söze başlayarak ’’PTT tarafından dağıtılan mektuplar önceleri geç gidiyordu, kim bu işi aksattı bilinmiyordu. Bazen yerine bile ulaşmadığı oluyordu. Ama şimdi mektup veya kargo gibi iletilmesi gereken her şey kayıt altına alınıyor. Hem de gün gün, hatta saat saat ne durumda olduğu takip edilebiliniyor. Gönderiler hem ucuz, hem de zamanında yerine iletiliyor. Ayrıca kargo hizmetini de çok iyi bir şekilde gerçekleştiren PTT teşkilatı çağ atlamış durumdadır. Tabii ki genel müdürlerin atılımlarıyla da PTT Bank uygulamasına da geçildi. Böylece parasal işlemler de çok kolay, güvenilir ve daha az masrafla gerçekleştiriliyor. Hatta kredi verme gibi bir uygulaması olan PTT teşkilatını kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.
       Ziyaretin sonunda günün anısına Vali İrfan Balkanlıoğlu’na PTT Başmüdürü Mustafa Türkmen tarafından Pul Koleksiyonu hediye edildi.
Editör: Haber Merkezi