“Promosyon anlaşmaları güncellenmelidir”

Bask/Teç-Sen İl Temsilcisi Cemal Damcı’dan Promosyon Anlaşmalarının Güncellenmesine İlişkin Basın Açıklaması:

Bilindiği üzere, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan kamu çalışanlarının maaş, ek ders, yolluk, yevmiye v.b tüm parasal iş ve işlemleri için ihale yoluyla bankalar ile promosyon anlaşmaları yapılmaktadır.

22/12/2021 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Afyonkarahisar Halk Bankası Kocatepe Şubesi arasında imzalanan promosyon anlaşmasına istinaden Eğitim Çalışanları Şubat 2022 de 8830TL promosyon almışlardır.Yeni yapılan anlaşmalarda 25 binden aşağı rakamlar olmamaktadır.

Söz konusu ihalelerin öznesi kişi başına düşen aylık parasal değerdir. Ülkemizin içinden geçtiği ekonomik kriz, kur atakları ve yapışkan enflasyon nedeniyle kamu çalışanlarına “Enflasyon Farkı” ödenmekte olup bankaların promosyon anlaşması yaptığı aylık cirolarında ciddi artış olmuştur. Buna istinaden konuyu ilk defa gündeme getiren eğitim çalışanlarının pusulası TEÇ-SEN olarak 22/06/2022 tarihli yazımız ile talebimiz iletilmiş akabinde Müdürlüğümüzce gerekli yazışmalar yapılmıştır.07/07/2022 tarihli yazıları ile Halkbank talebimizin uygun bulunmadığına dair cevaplarını iletmişlerdir. Güncellenmesi halinde hesaplamaların aleyhine değişeceklerini belirtmişler ama gelirlerindeki artışı görmezden gelmişlerdir.

Gelinen süreçte tüm eğitim çalışanlarının ve sendikalarımızın birlikte hareket ederek konunun çözümü için çaba göstermesi zaruriyet arz etmektedir.Gereken güncellenmenin yapılmaması durumunda yeniden ihaleye çıkılarak fesih yolunun değerlendirilmesi gibi çözümler üretilmelidir.Bizim anlaşmamız yenidir ve güncellenmesi gerekmektedir. Eğitim çalışanları hakkı olanı almalıdır.Saygılarımızla…

Editör: Haber Merkezi