Prof.Dr. KONUK NEDEN EMEKLİ OLDU?
Emirdağ basını Prof.Dr.Muhsin Konuk’un emekli olmasını bazı nedenlere dayandığı iddiasında bulundu. Emirdag.gen.tr’de çıkan haberi aynen yayınlıyoruz.
 Emirdağlı akademisyen Prof. Dr. Muhsin Konuk, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğüne aday olmuş, seçimlerden ikinci sırada çıkarak ismi Köşke bildirilmiş ve Cumhurbaşkanımız tarafından da en çok oy alan Prof. Dr. Mustafa Solak rektör olarak atanmıştı. Bu yılın Eylül ayına kadar Afyon’da çalışmalarını sürdüren Prof Dr Konuk İstanbul’daki bazı vakıf üniversitelerinden gelen teklifleri, çocuklarının da öğrenim durumlarını dikkate alarak, değerlendirmiş ve Eylül ayında emekliliğini isteyerek Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa bilimleri Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkalığına atanarak orada görevine başlamıştı. Haksızlıklara ve etik kurallara uygun olmayan davranışların ortaya çıktığı ve Prof.Dr. Konuk’a yapılanların rektör adayı oldu diye mi yapıldığı sorusu Afyonkarahisar eğitimcileri arasında konuşulmaya başlandı. Peki Konuk’a yapılanlar neler?
Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesinden ayrılmadan önce Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından Biyoloji Anabilim Dalında en çok öğrenci yetiştiren öğretim üyesi olarak rektörlükten teşekkür belgesi ile taltif edilen Prof. Konuk, Afyonkarahisar’dan ayrıldıktan sonra danışmanlıklarını yürüttüğü tüm öğrencileri bunların içinde tezini teslim etmek üzere olanlar dahil olmak üzere elinden alındığı alınan bilgiler dahilinde… Hâlbuki Prof. Konuk, bölümüne taahhütlü mektupla gönderdiği dilekçesinde ders aşamasını tamamlamış öğrencilerini kendi mezun etmek istediğini de bölüm başkanlığına yazılı olarak ilettiğini çevresindekiler tarafından teyit ediliyor. Halbuki üniversiteden ayrılmış bir çok öğretim üyesinin danışmanlıkları aynen devam ettirilmeye devam edilirken; rektör adayı olduğu için mi böyle bir haksızlığa uğradığı konusunda spekülasyonlar afyon eğitim kamuoyu tarafından konuşuluyor. Bu arada, tez çalışmaları, tez projesi ile başlatıldığı için, projeyi ve projenin sahibinin ürünü olan bir çalışmayı, sonradan o tez çalışmasını yürütmekle görevlendirilen bilim insanının, o çalışmayı yürütmeyi kabul etmesinden itibaren etik kurulla başının derde gireceği konusu da bu konuda tecrübe sahipleriyle yapılan görüşmeler ortaya çıkarıyor.
Etik olarak gereken ilgiyi göremeyen Konuk’un bu durum karşısında ne yapacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.Kaynak:Emirdağ.gen.tr
 
 
Editör: Haber Merkezi