Prof Yıldırım,“Fikirlere değer veren yönetim örneği olacağız”

Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım sivil toplum örgütlerine olan ziyaretleri devam ediyor.

Sivil toplum ile birlikte projeler üretme sözü veren Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım bu kapsamda Afyon Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çankaya'yı ziyaret etti.

Afyon Ziraat Odası ile birlikte Tıbbı bitkiler ve sağlıklı gıda ürünleri ve gıda katkılarının sağlıklaştırma projeleri geliştirme konusunda görüş birliğine vardılar.

Üniversitemizin kurulacak olan Teknokentinde Sağlıklı Bitkisel Gıda takviyeleri, Bitkisel İlaç ile Tıbbı ve Aromatik Bitkilerden nihai ürün üretiminin yapılması konusunda görüş birliğine vardılar.

REKTÖR ADAYI YILDIRIM “STK’LARLA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Girişimciler ve çiftçilerin bu konuda bilimsel olarak destekleneceğini ve projeye dahil

edileceğini ifade ettiler.

Rektör adayı Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım diğer sivil toplum örgütleri ile de görüştüğünü ve her biri ile ayrı projeler konusunda birlikte çalışmaya karar verdiklerini ifade etti.

Üniversitemizin Eczacılık Fakültesi aktif hale getirerek ithal edilmek zorunda kalınan Aşı, serum ve tıbbi İlaç üretiminin de Afyon ilimizde yapılması hedeflenmektedir.

Rektör adayı Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım Sivil toplum ile birlikte, bilgi ve proje desteği sağlayarak üretim ve kalkınmaya odaklı bilimsel araştırma, uygulama, eğitim ve öğretim ortamı oluşturmak olduğunu, yönetimde yönetilenlerle birlikte kararlar oluşturarak etik değerlere saygılı, adil, saydam, dürüst, hoşgörülü, yönetimde kişileri uzlaştırarak hoşgörülü ve güvenilir bir yönetim modeli oluşturmak olduğunu ve yeni kurulan Üniversitemizi ülkemizdeki gelişmiş ilk 10 Üniversite sırasına yükseltmek hedefi olacağını ifade etti.

FİKİRLERE ÖNEM VEREN BİR YÖNETİM ÖRNEĞİ OLACAĞIZ

Rektör adayı Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım öğretim üyeleri, öğrenciler ve çalışanlarla birlikte ve onları da yönetime katarak adil bir yönetim sergileneceğini çalışanlar, öğrenciler ve sağlık sunumu alan bireyler arasında barış ile herkesin mutlu olacağı huzurlu bir ortam oluşturulacağı teminatını verdi.

Üretim ve kalkınmaya odaklı bilimsel araştırma, uygulama, eğitim ve öğretim ortamının oluşturulmasını sağlamayı hedeflediğini, şehrin bölgenin ve ülkenin her türlü üretim imkânlarını geliştirici bilgi ve proje desteği sağlayacağını ifade etti.

Rektör adayı Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım ülkemizin gelişmişlik düzeyinin, refah ve mutluluğunun arttırılmasına katkıda bulunacak şekilde faaliyetler yapacağını ve Üniversitemizi daha ileriye taşımak için fikir üretmek, üretilen fikirleri değerlendirerek bir yönetim örneği oluşturulacağını, tematik yaklaşımla öncelikli alanlarda patente ve üretime dönüşecek projeler üretilmesine destek verileceğini, Üniversiteden milli değerleri birlikte kucaklayan ve özümseyen, güncel bilgi ve yeteneklere sahip, toplumsal ve kültürel değerlere bağlı, araştırıcı, girişimci, sorgulayıcı ve analitik düşünce gücü gelişmiş, mesleğinde yeterli ve milletine vefalı bireyler yetiştirmeye çaba sarf edeceğini söyledi. Halka açık konferans ve programlarla bilginin paylaşılmasını gerçekleştireceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi