Prof. Dr. Eroğlu’nun 23 Nisan Bayramı Mesajı

Dünyamız ve ülkemiz zor bir dönemden geçmesine rağmen ülke olarak, millet olarak çok gururlu bir günü yaşıyoruz. Gazi Meclisimiz 100 yaşında.

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıl dönümünü, Türkiye’nin ve Dünyanın bütün çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”

Milli egemenliğimizin temelleri atılırken, aziz milletimiz her yaştan ferdiyle zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda birlik ve beraberlik içinde yılmadan mücadele vermiştir.

23 Nisan 1920, milli tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Ecdadımız o gün, “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla kenetlenmiş ve istiklalimizden taviz vermeden çıktığı ve büyük mücadeleler verdiği bu yolda, milli iradenin tecelligâhı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de açarak bütün Dünyaya ilan etmiştir.


Kuruluşumuzun ve kurtuluşumuzun sevk ve idaresini yapan Gazi Meclisimiz, Aziz Milletimizin istiklali uğruna gösterdiği fedakârlıkların unutulmaz bir timsali olurken, o günden bu yana daha yaşanabilir, daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güçlü yarınlar için çalışmaktadır.

İstiklal Harbinde; kahramanlık destanı yazan aziz milletimiz, Cumhuriyet’in kuruluşunun ardından her alanda hızla gelişmeyi ve ilerlemeyi ilke edinmiş; Türkiye bugün, dünyanın güçlü ve itibarlı ülkelerinden biri durumuna gelmiştir. Dünyanın ve ülkemizin zor zamanlardan geçtiği bu dönemde güçlü sağlık sistemiyle ve aralarında İngiltere, İtalya ve İspanya gibi Avrupa’nın önde gelen ülkelerinin de olduğu 40’tan fazla ülkeye yardımlarını ulaştırmasıyla bunu bir kere daha bütün dünyaya göstermiştir.

Bütün Dünya çocuklarıyla el ele kutladığımız 23 Nisan Çocuk Bayramı, milletimizin çocuklara verdiği değerin en güzel tezahürüdür. Millet olarak, çocuklarımızı dünyadaki en kıymetli varlık olarak görüyor, onları el üstünde tutuyoruz. En büyük arzumuz, çocuklarımıza ve gençlerimize çok daha parlak yarınlar hazırlayabilmek ve onlara Devletimizin büyük hedeflerine ulaşmasını sağlayacak bilgi ve şuuru verebilmektir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Bütün çocuklarımızın, bütün dünya çocuklarının bu müstesna bayramını gönülden tebrik ediyorum.

Prof. Dr. Veysel EROĞLU

Editör: Haber Merkezi