Prof. Dr. Baştürk: Aday adaylığı için görüşmelerim devam ediyor

Afyonkarahisar Ak Parti’den aday adayı olacağına dair duyumlar üzerine, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlük makamında kendisine ulaştığımız Prof.Dr.Ramazan Baştürk’le kısa bir sohbet yaptık.

Ali Bayar: Hocam, öncelikle röportaj isteğimizi kırmayıp, kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi, Afyonkarahisar ilinden Haziran 2015 seçimlerinde Milletvekili aday adaylığınızı ilk defa ben yazdım, fakat bizi izleyen okurlar merak ediyorlar, Ramazan Baştürk kimdir diye. Bize kendinizi tanıtır mısınız?

Ramazan Baştürk: Memnuniyetle. Öncelikle, iyi bir gazeteci olduğunuzu açık yüreklilikle belirtmem gerekir. Yapmış olduğum çalışmalarımdan haberdar olup bana ulaşmanızı gerçekten tebrik ediyorum.

Afyon Dinar’da doğdum. Babam rahmetli Behçet Baştürk, şu anda İlimizin Evciler ilçesine bağlı Gökçek köyünden. Annem Aliye Baştürk ise şu anda İlimizin Başmakçı ilçesine bağlı Bademli köyündendir.

İlkokulu Gökçek köyünde, Ortaokulu Dinar’da, Lise eğitimini ise parasız yatılı olarak Afyon Lisesinde yaptım.  Yükseköğrenimimi ise Hacettepe Üniversitesinde tamamladım.  Yüksek Öğretim Kurumunun açtığı sınavı kazanarak Amerika’da Ohio Devlet Üniversitesinde (The Ohio StateUniversity) “İnsan Kaynakları ve Yönetimi” alanında Master, “İstatistik ve Ölçme ve Değerlendirme” alanında doktora yaptım. 2014 yılında Profesör oldum ve şu anda Pamukkale Üniversitesinde Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünü yapıyorum.

Dinar’ın en köklü iş adamlarından, Dinar Restaurant’ın sahibi, Rüstem Yılmaz’ın Kızı Sevinç Baştürk ile evliyim. Eyşan Nur Baştürk ve Nazlıcan Nur Baştürk isminde iki de kızım var.

Ali Bayar: Ak partiden Afyonkarahisar bölgesi için Haziran 2015 genel seçimlerinde adaya adaylığı için isminiz geçiyor, ne diyorsunuz?

Ramazan Baştürk: Evet, hakkımda aldığınız bilgiler doğru. Henüz aday adayı değilim. Fakat bu konuda özellikle Dinar, Dazkırı, Başmakçı ve Evciler ilçelerinden aday olmam yönünde yoğun bir talep var. Yaptığım istişare toplantıları bile bölgemizde büyük bir heyecan yarattı. Bölgem ile sürekli görüşüyorum ve muhtarından farklı bakanlıklardaki üst düzey bürokratlara kadar her kademe ile istişarelerde bulunuyorum.  10 Şubat’a kadar görüşmelerim devam edecek. Yapacağım istişareler sonunda aday olup – olmayacağımı ilan edeceğim.

Ali Bayar: Afyonkarahisar ve özellikle Dinar bölgesi için düşünceleriniz nelerdir?

Ramazan Baştürk: Bildiğiniz gibi Ak parti Sandıklı ilçemizden Dinara doğru gittiğimizde, son iki seçimde istenilen başarıyı elde edemedi. Dinar – Dazkırı – Başmakçı – Evciler ilçelerini kaybetti. Bunun analizlerini herkes gibi ben de yapıyorum.

Aslında aklın yolu birdir. Yapılacak iş; bölgemizi derleyip toparlayacak, bölgemizdeki ikilikleri ortadan kaldıracak, bölgemizde sen – ben kavgasına son verecek yeni bir yüze, yeni bir bakış açısına, yeni biri vizyona, yeni bir Lider’e ihtiyacın olduğudur. Bu ihtiyaç mutlaka partinin ilgili organları tarafından değerlendirilmektedir.

Partiye gönül vermiş ve hizmette bulunmuş her birey teşekkürü hak ediyor. Ülkemiz için milletimiz için taş taş üstüne koymuş her arkadaşımızın gönlümüzde ayrı bir yeri var. Fakat bilmemiz gereken gerçek, bölgemizdeki son iki seçim sonuçlarıdır.

Ak parti bu açıdan devrimci bir partidir. Kişiye bağlı bir parti asla değildir. Eğer Ak parti gerçekten o bölgeyi kazanmak, o bölge insanını mutlu etmek istiyor ise; partinin ilgili organları bölgemizdeki eski ve denenmiş yüzlere teşekkür edecek ve bölgemiz için yeni bir başlangıçta bulunacaktır. Bu durumda bize düşen görev de bayrağı bu partiye gönül vermiş çok değerli arkadaşlarımızdan alarak layık olduğu yere taşımaktır.

Ali Bayar: Hocam, Üniversitede bir kariyeriniz ve birçok öğrencileriniz var. Niye siyaset, niye Ak parti?

Ramazan Baştürk: Bildiğiniz gibi Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da bir akademisyen. Bir Profesör. Sayın başbakanımız niye siyasete girdi ise ben de o kutsal amaç için, ülkeme ve milletime hizmet için siyasete giriyorum.Tıpkı sayın başbakanımız gibi.

Ak parti bir hizmet partisidir. Bu yaptığı hizmetin de derin bir ideolojisi vardır. Bu ideoloji -bu röportaja sığmaz ama - kısaca söylemek gerekirse, önce hakka sonra halka dayanan bir ideolojidir.

Temelleri Hz. Peygamber tarafından atılan, Türkiye coğrafyasında Yunus Emrelerin, Hacı Bektaşi Velilerin, Ahmet Yesevilerin bu ideolojiye ruh, Fatihlerin, Muhteşem Süleymanların, Gazi Mustafa Kemal Atatürklerin ise Dumlupınar da Sakarya’da can verdiği bir duruşun ideolojisidir. 

Sayın Başbakanımızı, Sayın Cumhurbaşkanımızı görüyorsunuz. Bir gün Tokatta, bir gün Brüksel de, hızlarına ve vizyonlarına yetişmek mümkün değil. Sayın Cumhurbaşkanımız daha bugün Afrika da Cibuti de bir havaalanı açılışında idi.

Bu bir gönül işi, bu bir aşk işidir. Aşk olmazsa olmaz. Sayın Başbakanın, Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ülkeye, bu millete aşık olduğunu düşünüyorum. Ve diyorum ki, biz gençlerde de bu aşk var. Biz de bölgemize, ülkemize ve insanlığa aşığız. Ve bu aşkla da hizmete hazırız. Sadece Ak partililerin değil, tüm halkımızın bu hizmet aşkını ve çalışma azmini görmesini ve takdir etmesini bekliyorum.

Ali Bayar: Yaptığınız açıklamalar için çok teşekkür ederim.

Ramazan Baştürk: Ben teşekkür ederim. 

 

Editör: Haber Merkezi