Polisten önemli duyuru

İl Emniyet Müdürlüğümüz Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan araştırmalar sonucunda: "AFYONKARAHİSAR SİBER GÜVENLİK ŞUBESİ" adı altında ilimizde faaliyet gösteren esnaf ve vatandaşlarımızın cihazları Zararlı Yazılım yüklemek suretiyle yanıltıcı ve aldatıcı mesajlar atıldığı. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün ismi kullanılarak Oltalaına/Phishing yöntemiyle, vatandaşlarımıza atılan mesajlarla akıllı cihazlarına erişim sağlanmaya çalışıldığı tespit edilmiş, konuyla ilgili olarak Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatlarıyla soruşturma başlatılmıştır.

Herhangi bir vatandaşın mağdur olmaması adına gelen arama ve mesajlara cevap verilmemesi, herhangi bir dosyaya tıklama yapılarak indirme işleminin yapılmaması, tıklama yapan vatandaşlarımızın da Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüze adli müracaatta bulunması gerekmektedir.

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızla iletişim sağlanmasında, resmi iletişim kaynaklarımız olan 112 Acil Çağa Hattı. 0272 213 80 (21-22-23-24-25) numaralı hatlar ve [email protected] resmi e-posta adresi kullanılmakta olup Whatsapp vb. uygulamalardan iletişim kurulmamaktadır.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

Editör: Haber Merkezi