Polis Vatandaş Konulu Resim Sergisi Açıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2017-2021 yılları arasında Türkiye genelinde uygulanan çocuk ve gençler sosyal koruma ve destek programı “ÇOGEP” Projesi kapsamında gerçekleştirilen ‘Polis Vatandaş’ konulu resim sergisi Valimiz Aziz Yıldırım’ın katılımıyla açıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde gerçekleştirilen serginin açılışına Valimiz Aziz Yıldırım’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, projeye katılan öğrenciler ve aileleri katıldılar.

Programda İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce yürütülen ‘Polis Vatandaş’ konulu resim sergisine il merkezinden 16 Liseden 34 öğrencinin katıldığı belirtildi.

Amacı gelir düzeyi düşük ailelerin yaşadığı eğitim açısından yeterli doyuma ulaşmayan ve yetişkin dönemlerde suç mağduru olan veya suça sürükleme olasılığı fazla olan çocukları sahiplenici etkinliklerle gelecek için bir ufuk oluşturabilmek, milli ve manevi değerleri benimseterek devletin güler yüzü ve şefkat elini göstermek olan yarışmada dereceye giren ilk 10 resim sergilenirken, dereceye giren öğrencilere Valimiz Aziz Yıldırım ve diğer protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi.

Hediye takdiminin akabinde ise Valimiz Aziz Yıldırım ve beraberindekiler tarafından resimler incelenirken, resim sahipleri öğrencilerden resimde anlatmak istedikleri fikirleri dinlediler. Polis Vatandaş’ konulu resim sergisinin açılış programı hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi