Polis, üniversite personelinde uyuşturucu hap ele geçirdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) görevli bir memur, aracında 80 adet uyuşturucu hap ile yakalandı. Gözaltına alınan memur sevk edildiği mahkeme tarafından da tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

  Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampusunu’nde bulunduğu Erenler bölgesinde polis bir aracı durdurarak arama yaptı. Aramada 80 adet extacy isimli uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şahsın AKÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’nda görevli memur M.O. olduğu ortaya çıktı. Şahsın üniversite öğrencilerinin yoğunlukta olduğu Erenler bölgesinde uyuşturucu ile yakalanması ise akıllara “uyuşturucuyu çalıştığı kurumda eğitim gören öğrencilere mi satıyordu’ sorusunu getirdi.

  Olayın ardından gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.O.’nun “uyuşturucu madde ticareti yapma” suçundan tutuklandığı öğrenilirken ayrıca AKÜ yönetimi tarafından şahsın gözaltına alınmasının hemen ardından hakkında idari soruşturma başlattığı da kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi