Polis Lojmanları Bölgesi Değerlendirilsin

1974-1975 yıllarında Dinar’a bağlı Konak Mahallesine inşa edilen ve atıl bir durumda bulunan 57 adet Polis Lojmanının değerlendirilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, yetkililerden gereğinin yapılmasını talep etti.
Konak Mahallesi sakinlerinden bazı vatandaşlar evlerin komple yıkılarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığına devir edilmesi gerektiğini savunurken, diğer vatandaşlar ise çürük olan evlerin yıkılmasını sağlam olanların ise bakım ve onarımının yapılarak vatandaşlara satılması gerektiğini savundu.
Yaklaşık 42 yıl önce yapılan ve bazı dairelerde hiç kimsenin ikamet ettiği görülen evlerle ilgili olarak Konak Mahalle Muhtarı Ramazan Çınar’da bazı açıklamalarda bulundu. Bölgede bulunan evlerin ne olacağı konusunda yetkinin Mal Müdürlüğü Milli Emlak Servisinde olduğunu, sağlam evlerin tadilatının yapılarak satılmasını istediğini belirtti. Muhtarlık ve Mahalle sakinleri adına görüşlerini yetkili yerlere bildirdiklerini de kaydeden Mahalle Muhtarı Çınar, “Bu bölgenin ya da evlerin kesinlikle değerlendirilmesi gerekir. Bu şekilde atıl bir vaziyette durması içimizi sızlatıyor” dedi.
Edinilen bilgiye göre özel bir firma tarafından eski polis lojmanlarında bazı incelemeler yapıldığı ve çoğu evin sağlam olmadığı, yakın zamanda ise resmi raporun düzenleneceği öğrenildi. Haber: İ.Yılmaz
 
Editör: Haber Merkezi