AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi:
“PKK terör örgütü, vahşi, cani hareketi ile gerçek yüzünü ortaya koydu”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Hakkari’de yaşanan terör saldırısına tepki gösterdi. Tanrıverdi, PKK terör örgütünün, vahşi, cani hareketi ile gerçek yüzünü ortaya koyduğu gibi, Türkiye üzerinde gözü olan, kimi dost olmayan ülkelerin de piyonu olduğunu çok net bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Hakkari’de yaşanan terör saldırısına çok ağır bir şekilde tepki gösterdi. Saldırının yürekleri dağlayan bir saldırı olduğunu belirten Tanrıverdi, şehitlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk milletine baş sağlığı diledi.
Terör örgütü PKK’nın insanlık düşmanı olduğunun bilindiğini söyleyen Tanrıverdi, "Çoluk çocuk demeden kadın erkek, yaşlı genç demeden insanlık düşmanı olduğunu ve vahşice saldırılarını görüyorduk. Ancak, Ramazan ayında böylesi bir saldırının yapılması terör örgütü PKK’nın insanlık düşmanı olmasının yanında, aynı zamanda İslam düşmanı olduğunu, Müslüman düşmanı olduğunu görmüş olduk” dedi.
Zerdüşt dinine mensup olduklarını söylediklerinde alınganlık gösterdiklerini ifade eden Tanrıverdi, “Doğrusu zerdüştlük dininde bile böylesi mukaddes bir ayda saldırının yapılmasına cevaz verecek bir anlayışın olduğunu düşünmüyorum. Ama Müslüman olmadıklarını İslam düşmanı olduklarını bu hareketleri ile ortaya koymuş oldular” diye konuştu.
PKK terör örgütünün, vahşi, cani hareketi ile gerçek yüzünü ortaya koyduğu gibi, Türkiye üzerinde gözü olan, kimi dost olmayan ülkelerin de piyonu olduğunu çok net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade eden Hüseyin Tanrıverdi, sözlerine şöyle devam etti:
“Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın PKK terör örgütünün ipini elinde tutanlar da bunun hesabını verecektir sözü anlamlıdır. Türkiye’de gözü olan, Türkiye’de huzur, sükun istemeyen, Türkiye’nin gelişmesini engellemek isteyen kimi dost olmayan ülkelerin ve liderlerin olduğu bu olayda bir kez daha ortaya çıkmıştır. Elbette terör örgütünden bunun hesabı sorulacaktır. Bu şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır. Türkiye’ye karşı düşmanlık besleyen ülkelerin liderlerinin de hesabını ödemeleri gerekir. Bu noktada devletimiz, hükümetimiz, Sayın Başbakanımız çok hassas bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedirler. Bunun kesinlikle karşılıksız kalmayacağını herkes bilmelidir.”
Ramazanda böylesi hain böylesi kalleş bir saldırının tüm Müslümanları incittiğini belirten Tanrıverdi, “Bu saldırı, tüm Müslümanlara yapılan bir saldırı olarak değerlendirilmektedir. Tekrar altını çizmek gerekirse bu saldırı PKK’nın boyunu aşan bir saldırıdır” dedi.
Yaser Arafat’ı, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olarak ziyaret ettiğinde, Arafat’tan duyduğu bir sözü asla unutmadığını anlatan Tanrıverdi, şöyle devam etti:
“Yaser Arafat’ın şu sözünü asla unutmadım. ‘Hüseyin Bey, Kuzey Irak’ta bin 300 İsrail askerinin PKK’lıları eğittiğini biliyor musunuz? Doğrusu bu sözün ne anlama geldiğini ben kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Rahmetli Yaser Arafat’ın bu sözü, her terör olayında kulağımda çınlamaktadır. Terörün bir an önce sonlanması tüm vatandaşlarımızın beklentisi, insanlığın beklentisidir. Terörün rengi çeşidi kesinlikle birbirinden farksızdır. Kimden nereden ne zaman terör gelirse, biz terörün her çeşidine rengine lanet okuyoruz. İnsanlık düşmanıdır, dolayısı ile insanlık dışı her eylemi, her hareketi elbette sadece kınamakla yetinmiyor lanetliyor, tüm insanlığın terörün sonlanması için el birliği yapmasını istiyoruz.”
Türkiye’de terörün sonlanması için bunu milli bir mesele yaparak tüm siyasi partilerin ve devletin ilgili kurum ve kuruluşlarının birlikte hareket etmesi gerektiğini bildiren Tanrıverdi, sorunun çözümünün birlikte hareket edilmeye ihtiyaç olduğunu belirtti.
Terörden kandan gözyaşından kesinlikle siyasi bir rant elde edilemeyeceğine söyleyen Tanrıverdi, “Kim, terörden medet bekler kim, kandan, gözyaşından rant elde etmeyi düşünürse o düşüncelerinin içinde boğulur. O açıdan bunu istismar vesilesi olarak değil, bir çözüm arayışı içinde olmak, elbette hem ülkemiz hem de insanlık adına önem arz etmektedir” dedi
Doğu ve güneydoğuda yatırımların, PKK tarafından engellenmeye çalışılsa da yatırımların süreceğinin de bilgisini veren Tanrıverdi, Türkiye bir bütün olarak, ekonomik ve sosyal olarak kalkınacağını, gelişeceğini ve insanların birlik kardeşlik duyguları ile bu ülkede yaşayacağını bildirdi.
Editör: Haber Merkezi