Pişkinlik..

“Yolsuzluk var mı, yok mu sayın efendi?..”

“Ne yolsuzluğu?.. Milletin malına bir şey olmuş mu, olmamış mı?.. Bakıyorsun olmamış... Olmamışsa kalkıp yok böyle, yok şöyle diyeceksin..”

**

“Bir şirketten 100 bin lira hibe alındı mı?..”

“Şimdi orada makbuz önemli.. Bakacaksın makbuz var mı, yok mu.. Makbuz varsa mesele yok.. Ne diyor, makbuz var mı?.. Hani makbuzun diyecek, bizim guru da diyecek ki işte makbuzum.. Yok böyle, yok şöyle..”

**

“Elektrikçinin çantayla makama girdiği doğru mu?”

“Çanta girer.. Bakacaksın çantada para var mı, yok mu?.. Şimdi burada bir çanta geçse, ona içinde para var dersen olmaz... Belki içinde kitap var.. Belki prasa koymuş.. Diyor ki çanta ile girdi boş çıktı, çanta kendi çıkar gider, yanına adam mı lazım... Yok böyle, yok şöyle..”

**

“Birçok işi ihalesiz davetiye usulü adrese teslim yapıldığı doğru mu?..”

“Ne yapıyor, şartname ona göre hazırlanıyor bazı ilaveler yapıyor.. İlave edince çıkartıyor bir kısmını bu tarafa koyuyor.. Koyunca bir kısmını kaldırıyor neticede.. Tabii o tarafa koyunca, bu taraftan kalkıyor.. İki taraf kalkınca iş bitiyor.. Şimdi deniliyor ki yok böyle, yok şöyle...”

**

“Ya usulsüz yapılan imar değişiklileri?..”

“Vatandaş elinde paketle gelmiş.. Demiş ki, paketime göre imar değişikliği istiyorum.. İster.. Ne yapacak, apartman yapacak.. Apartman biliyorsunuz, insanların barınması için kaldıkları yerdir.. Bir nevi imarı şöyle değil de, şöyle yapalım şeklinde teklif ediyor.. Bir pakete bakıyoruz bir mevzuata.. Vatandaşın hatırını mı kıralım, mevzuatı kırıyoruz.. İşte budur mesele.. Deniliyor ki, yok öyle, yok şöyle..”

**

“Konumunuz gereği sizin örnek olmanız, gerekmez mi?..”

“Biz yapılanları vatandaşın hayrına Allah rızası için yapıyoruz.. Haa garip gureba için hibe almışsak yerinde kullanmışızdır, dolayısıyla örnek olmuşuzdur.. Elhamdülillah..

Kısacası.. Cevap verilecek bişi yok!

Ortada bir şey yok yani..”

**

Mesnetsiz boş iddialar, yani!..

**

Pişkinliğe bak sen..

Ve kendisi hâlâ orada oturabiliyor..

“Biz söylentilere kulak asmayız, kasetçiyle, guruyla yolumuza devam ederiz” demiş zaten..

Çünkü, mühür bugün için onda..

Yarın?

**

Pişkinliğin, yüzsüzlüğün bu kadarı fazla..

Yok böyle, yok şöyle..

**

Hadi çık bakalım bi çarşıya..

Vatandaşla bi göz-göze gel hele..

Anlarsın ne duruma düştüğünü..

Yok şöyle, yok böyle neymiş görürsün!..

**

Hayırlı Cuma’lar..