Peygamberler Şehri Şanlıurfa’dan ziyaret

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katılmak üzere Şanlıurfa’dan ilimize konukları ağırladı. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen ziyarete Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Bayuk, Meclis Üyeleri ve AK Parti Urfa Kadın Kolları teşkilat mensupları katıldı. Konukları ilimizde görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Zeybek, şehrimizle ilgili bilgiler verdi. Afyonkarahisar’ın beş bin yıllık bir tarihe sahip olduğunu vurgulayan Başkan Zeybek, ilimizin kültürel ve tarihi zenginlikleriyle ülkemizin önde gelen şehirlerinden olduğuna dikkat çekti.

“HALKIMIZIN HİZMETKÂRLARIYIZ”

Afyonkarahisar’ın jeotermal kaynakla ısıtılan illerin başında geldiğini söyleyen Başkan Zeybek, “şehir merkezimizde ve Sandıklı ilçemizde 35 bin aboneye yakın jeotermal kaynaklı ısıtılan evlerimiz bulunuyor. Afyon’umuz 27 bin termal yatak kapasitesiyle Türkiye’de en fazla termal yatak kapasitesine sahip tek il. Sizlerde Şanlıurfa gibi övünülecek bir ile sahipsiniz. Bereketli, mübarek topraklar. Peygamberler Şehri, Urfa’ya da hizmet etmek ayrı bir onur. Sizleri özellikle kutluyorum. Bizler biriz, beraberiz, aynı davanın yolcularıyız. Garip, gurebanın, halkımızın hizmetkârlarıyız. Tek gayemiz, insanlara hizmet etmek” dedi.

“AFYONKARAHİSAR HER YÖNÜYLE ÜLKEMİZDE ÖNCÜ BİR KENT”

Afyonkarahisar’ın Konya’dan sonra Mevleviliğin ikinci adresi olduğunu kaydeden Başkan Zeybek, ilimizin yöresel bakımdan da oldukça zengin bir kültüre sahip olduğunu kaydetti. Afyonkarahisar’ın Türkiye’de yumurta sektörünü belirlediğine dikkat çeken Başkan Zeybek, “Yine et sektöründe İstanbul’un yüzde 25 et ihtiyacını karşılamaktayız. Seracılıkta bir hayli ilerdeyiz. Seracılıkla uğraşan arkadaşlarımızın ifadesiyle güneş ışınları, seracılığa en uygun olan illerden birisiyiz. Çünkü bizde gece ile gündüz arasındaki ısı farkı, 15-16 derece arasında değişiyor. Yine sucuk sektöründe de ülkemizin en başta gelen iliyiz. Mermer’de Türkiye’de söz sahibi olan illerden biriyiz. Kentimizde irili ufaklı 250’ye yakın işletmemiz bulunuyor. Bu vesileyle sizleri aramızda görmekten duyduğum memnuniyeti bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

“GÜNEYDOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZI OLACAĞIZ”

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ise misfarperverliğinden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür etti. Afyonkarahisar’ın jeotermal açıdan son derece güzel yeraltı zenginliklerine sahip bir il olduğunu vurgulayan Mehmet Canpolat “Afyon deyince insanın aklına mermer, jeotermal ve meşhur Afyon kaymağı gelmekte” dedi. Urfa ili ve Haliliye İlçesi hakkında da bilgi veren Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Haliliye ilçesi olarak yaklaşık 376 bin nüfusla turizm ağırlıklı bir ilçeyiz. Ayrıca vatandaşlarımız da tarıma dayalı bir iş gücüyle uğraşmaktadırlar. Bizler merkez ilçe olmamız nedeniyle tüm gayretimizle vatandaşlarımızla hizmet etmekteyiz. İnanç turizmi ile birlikte Göbeklitepe bir tapınak merkezidir. Hz. İbrahim ve Hz. Eyüp Peygamber’in topraklarına ayak bastığı bir il olmamız nedeniyle inanç turizminin zirve yaptığı bir ildeyiz. Yine gelişen teknoloji ile birlikte gerek Şanlıurfa’mız, gerekse Haliliye İlçemiz Güney Doğu’nun parlayan yıldızı olacaktır” dedi.

“EYYÜBİYE ŞANLIURFA’NIN KALBİDİR”

Urfa Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ise Eyyübiye İlçesi hakkında bilgi verdi. Eyyübiye’nin Şanlıurfa’nın kalbi olduğunu söyleyen Urfa Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, “Eyyübiye Hz. İbrahim’in, Hz. Eyüp'ün sabır makamıdır. Eyyübiye, Mekke, Medine, Kudüs’ten sonra dördüncü kutsal ilçemizdir. Sizleri de ilçemizde ağırlamaktan büyük onur duyarız. Tarihi camiler, tarihi hanlar, Nemrut'un tahtı ile turizm de büyük yol kat etmiş bir ilçeyiz. Yine pamuk ve buğday ile ülkemize ciddi anlamda katkı sağlamaktayız.” diye konuştu. Urfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Bayuk ise Afyonkarahisar’ın bir termal şehri olduğuna dikkat çekerek misafirperverliğinden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür ederek kendisi ve ekibini Urfa’ya davet etti.

Editör: Haber Merkezi