Pazaryerinde Kovid-19 denetimi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla Türkiye genelinde uygulanan en kapsamlı korona virüs denetimi Afyonkarahisar’da da yapılmaya başladı.İçişleri Bakanılığı’nın genelgesi kapsamında bugün akşama kadar halkın toplu olarak bulunduğu kapalı ve açık alanlar ile işyerlerinde denetim yapılıyor.

Belediye Başkan Vekili Mustafa Oğuz, Harbiş Pazaryeri'nde denetimlerde bulundu. Halkımız ve esnafımızla bir araya gelen Başkan Vekili Mustafa Oğuz, maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarılarda bulundu.

Başkan Yardımcısı Murat Öner, Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, Zabıta Müdürü Murat Gürsan, Gazi Mahallesi Muhtarı Mehmet Yalçınkaya ve beraberindeki zabıta ekipleriyle birlikte pazaryerini denetleyen Başkan Vekili Mustafa Oğuz, halkımıza ve esnafımıza tedbirlere uyum konusunda sorular sorup, uyarılar yaptı. Mustafa Oğuz, vatandaşlara maske ve sosyal mesafe hatırlatması yaptı.

Pandemi süreci ile ilgili olarak 13 Mart'tan itibaren çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade eden Başkan Vekili Mustafa Oğuz, "Özellikle kamusal alanlar ve vatandaşların yoğun olduğu yerlerde temizlik ve dezenfekte çalışmalarını titizlikle sürdürüyoruz. Tüm Türkiye'de olduğu gibi biz de denetim çalışmasına katıldık. Esnaf ve vatandaşlarımıza uyarılarda bulunduk. Vatandaşlarımızın duyarlı olduğunu görüyoruz ama bu işi bırakmamak lazım. Özellikle, temizlik, mesafe ve maske konusunu sürekli gündemde tutarak çok dikkat etmemiz gerekiyor. Kurallara uyarak bu süreci inşallah en kısa sürede aşarız" dedi.

Başkan Yardımcısı Murat Öner ise İçişleri Bakanlığımızın genelgesi kapsamında gerçekleşen denetimlerin önemine dikkat çekerek COVİD-19 salgınından kurtulmak için maske, mesafe temizlik kurallarına uymak gerektiğini söyleyerek Afyonkarahisar Belediyesi olarak denetimleri aralıksız sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi