PARSAK’TAN ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINA “VEFA”
 
Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, dün TBMM’de, MHP Bursa Milletvekili Dr. Kadir Koçdemir ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek muharip gazi, harp ve vazife malulleri ile şehit ve gazi yakınlarının ihtiyaç ve eksikliklerinin araştırılması için vermiş oldukları Meclis Araştırma Önergesi hakkında konuştu.
 
“ÇÖZÜM” HATASI, GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
AKP iktidarının tutarsız politikaları ve “çözüm” adı altında yürüttüğü “ihanet” sürecinin bir sonucu güneydoğumuzda, Başkentimiz Ankara’da ve İstanbul’da meydana gelen canlı terör eylemleri ile birlikte terörle etkin mücadelenin öneminin bir kez daha anlaşıldığını kaydeden Parsak, “Terörle müzakere ve mütareke edenlerin politikaların yanlışlığı bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.
 
GAZİLERİMİZİN SORUNLARI ÇÖZÜMSÜZLÜĞE TERKEDİLİYOR
Son dönemde hızla artan terör olayları ile birlikte muharip gaziler, harp ve vazife malulleri ile şehit ve gazi yakınlarının sorunlarının ivedilikle giderilmesinin her zamankinden daha önemli ve anlamlı olduğuna da dikkat çeken Parsak, “Terörle mücadelenin ve ülke savunmamızın asli unsurları olan güvenlik güçlerimizin, muharip gazi, vazife ve harp malulü ile şehit ve gazi yakınlarının ihtiyaç ve sorunları artmakta ve bu sorunlar her geçen gün biraz daha çözümsüzlüğe terkedilmektedir” ifadelerini kullandı.
 
ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINA “YAKIŞIR” BİR HAYAT İSTİYORUZ
Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına ve bölünmez bütünlüğüne kanları ve canları ile katkıda bulunan şehit ve gazilerimizin emanetlerine, yakışır bir hayat standardı sunmak, Türk Milletinin temsilcileri olarak bizlerin öncelikli görevi olmalıdır” diyen Milletvekili Parsak, Anayasamızın 61. Maddesine de atıfta bulunarak “Anayasamızın 61. Maddesinde, ‘Devlet, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malûl ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar’ denilmektedir ama yapılan düzenlemeler, bu hayat seviyesini sağlamaktan çok uzaktır” şeklinde konuştu.
 
POZİTİF AYRIMCILIK TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL
Şehit yakınları için, tazminat, işe almada öncelik gibi birçok konuda uygulanan pozitif ayrımların, ülkesini ve devletini canı pahasına savunan şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak düzeyde yetersiz olduğunu da belirten MHP Milletvekili Parsak, “Kore’de, Kıbrıs’ta ve güneydoğuda; Türkiye Cumhuriyeti’nin devleti ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü korumak için savaşan ve bu yolda uzuvlarını kaybeden, uzun süre psikolojik ve fiziksel rehabilitasyona ihtiyaç duyarak yaşayan gazilerimiz için de durum ne yazık ki farklı değildir” dedi.
 
AYNI BAYRAK İÇİN SAVAŞANLARA FARKLI KOŞULLAR
Konuşmasında, gazilerimiz için hayati önem taşıyan “mevzuat” konusuna da değinen Mehmet Parsak, “Farklı kanunlarla düzenlenen gazilik müessesesi, ayrımcılık ve adaletsizliklere maruz bırakılmaktadır. Uygulamadaki mevzuatımıza göre Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazilerimiz ayrı ayrı muamelelere tabi tutulmakta, aynı bayrak için savaşan kahramanlarımıza farklı koşullar reva görülmektedir” sözleriyle gazilerimize yapılan adaletsizliklere dikkat çekti.
 
 
“ŞEREF AYLIĞI”, KENDİ ADININ ALTINDA EZİLİYOR
Konuyla ilgili bir başka tartışma konusu olan “Şeref Aylığı” ile ilgili olarak da düşüncelerini paylaşan Parsak, “1005 sayılı kanun gereği ödenen “Şeref Aylığı” , gazilerimiz arasında uygulama farklılıklarını derinleştirmekte, bu kapsamda gazilerimize ödenen tutar, “şeref” kelimesinin altında adeta ezilmektedir” ifadelerini kullandı. “Şeref Aylığı”nın, sosyal güvencesi olan gazilerimize 670 TL., sosyal güvencesi olmayan gazilerimize ise 1.300 TL. olarak ödendiği biliniyor.
 
 
YİNE BİR “GAZİ” TARAFINDAN KURULAN CUMHURİYETİMİZE YAKIŞMIYOR
Mevzuatta yer alan sosyal ve ekonomik sınırlamaların, kanunların etkin bir şekilde uygulanmasını önlediğini ifade eden Mehmet Parsak, “Bu durum, vatanı için büyük fedakârlıklarda bulunan gazilerimiz ve onların kıymetli yakınlarının, devlete ve adalete olan güvenlerini sarsmaktadır. İçinde bulunduğumuz manzara, yine bir “gazi” tarafından, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından kurulan Cumhuriyetimize yakışmamaktadır” sözlerini kullandı.
 
PANSUMAN TEDBİRLER YETERSİZ
AKP iktidarları döneminde konuyla ilgili olarak birtakım pansuman düzenlemeler yapıldığını ancak bu düzenlemelerin, gerçek ihtiyaçları karşılamaktan çok uzak olduğunu kaydeden Mehmet Parsak, “Vatan kahramanlarımızın hakkını ödemek, emanetlerine yaraşır bir hayat sunmak noktasında muharip gazi, harp ve vazife malulleri ile şehit ve gazi yakınlarının ihtiyaç ve eksikliklerinin araştırılarak tüm sorunlarının çözülmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
 
BU KONU, HER ŞEYDEN ÖNEMLİ
Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilleri olarak güvenlik güçlerimizi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ile ülkemizin iç ve dış dünyadaki prestijinin en önemli dayanaklarından birisi olarak gördüklerini özellikle vurgulayan Parsak, “Görevini yaparken yaralanan ya da şehit düşen kahramanlarımızın emanetlerinin her şeyden daha önemli olduğunu düşünmekteyiz. Bu kapsamda, Milliyetçi Hareket Partisi olarak bugün, muharip gaziler, harp ve vazife malulleri ile şehit ve gazi yakınlarının haklarının genişletilmesi, ilgili mevzuatın eksiklerinin belirlenmesi ve ahenkli hale getirilmesi amacıyla muharip gazi, harp ve vazife malulleri ile şehit ve gazi yakınlarının ihtiyaç ve eksikliklerinin araştırılmasını teminen bir Meclis Araştırması açılmasını teklif etmiş bulunmaktayız” dedi.
 
 
 
BUGÜN, MEHMETÇİKLERİMİZE VEFA GÜNÜDÜR
Yapılacak çalışmanın, terörle hali hazırda mücadele eden güvenlik güçlerimiz için de bir moral kaynağı olacağını söyleyen Parsak, “Bugün, Yüce Türk Milleti için toprağa düşmüş, vatanı için kanını akıtmış, hayatının baharında "vatan" diyen, "Bayrak" diyen, dünyanın dört bir yanında şanlı Türk Bayrağı’na halel getirmeden görevini eksiksiz yapmış, elini, kolunu, bacağını, gözünü, ülkesine ve milletine helal etmiş Mehmetçiklerimize vefa günüdür” sözleriyle yapılması planlanan çalışmanın önemine vurgu yaptı.
 
İKTİDAR VE ANA MUHALEFETİ, DESTEK VERMEYE ÇAĞIRIYORUM
İktidar ve ana muhalefeti, verdikleri araştırma önergesini desteklemeye davet eden Mehmet Parsak, “İktidar ve ana muhalefet partisini, vatan kahramanlarına gerçekten sahip çıkmaya, şehit ve gazi yakınlarımızın ihtiyaçlarının belirlenmesi ile sorunlarının çözümü noktasında bu önergemize destek vermeye davet ediyorum” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi