PARSAK: "SORU İŞARETLERİ GİDERİLMELİ"

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Afyonkarahisar Belediyesi’nde gerçekleştirilen bazı ihalelere ilişkin yerel medyada yer alan iddialar hakkında bir basın açıklaması yaptı.
YETKİLİLER, “SORUMLULUKLARINI” YERİNE GETİRMELİ
Açıklamasında; Afyonkarahisar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bazı ihalelerde usulüne uygun hareket edilmediği, 18 ihalenin iptal edildiği, ihale kazanan firmalardan bazılarının ihaleye ilişkin yaklaşık maliyetini bilerek hareket ettiklerine dair iddiaları hatırlatan Mehmet Parsak, “Kimseyi yargılamadan infaz etmek doğru olmaz. Bu noktada yetkililer, gerekli araştırmaları yapmalı ve sorumluluklarını yerine getirmelidir. Bu tür konuların kamuoyunda uzun süre konuşturulup tartıştırılması doğru bir yaklaşım değildir. Konunun bir an önce aydınlatılması, kanunların uygulanması ve varsa sorumluların hesap vermesi bir an önce sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.
UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN SORUMLULAR HAKKINDA GEREĞİ YAPILMALI
İptal edildiği iddia edilen ihalelerle ilgili de açıklamalarda bulunan Parsak, “18 ihalenin iptal edildiği iddia ediliyor. Bu ihalelerin her biri için Belediye duyuru yapıyor, para ödüyor. Bu durum, aynı zamanda farklı düşünceleri de akıllara getiriyor. İptal edilmiş ihaleler varsa iptal gerekçeleri acilen açıklanmalı, gerekçesiz olarak iptal edilen ihalelere ilişkin masraflar da kanunlar çerçevesinde ilgililerinden tahsil edilmeli ve sorumlular hakkında da gerekli işlemler yapılmalıdır” dedi.
DOĞRUYSA, ARAŞTIRILMASI GEREKİR
Milletvekili Parsak, birçok ihalede ihaleyi kazanan firmalardan bazılarının ihaleye ilişkin yaklaşık maliyetini bilerek hareket ettiklerine dair iddialarla ilgili olarak, “İhaleye giren bir firmanın, ihalenin yaklaşık maliyetini bilerek ona göre teklif vermesi, ihalenin sağlıklı yapılmadığı düşüncelerini akla getirir. Burada yapılan ihaleler ile ilgili bilgi ve belgeler Belediye’nin elinde olduğu için net bir şey söylemek mümkün değil ancak iddialarda yer aldığı gibi bir durum söz konusu ise bu durumun araştırılması gerekir. İhaleye giren bir firmanın, ihalenin yaklaşık maliyetini kuruşu kuruşuna tutturması imkânsızdır. Hele de bu durumun birçok kez tekrarlanmış olması, yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırıldığına dair şüphelerin doğmasına yol açacaktır” sözlerini kullandı.
AFYONKARAHİSAR’IN AKLINDAKİ SORU İŞARETLERİ GİDERİLMELİ
Açıklamasının sonunda yargısız infaza karşı olduğunu bir kez daha tekrarlayan Parsak, “Afyonkarahisar Belediyesi bu iddiaları duymazdan gelemez diğer yandan bu iddialar doğruysa da her şeyin mevzuata uygun olduğunu söyleyemez. Özellikle iptal edilen ihaleler ve ihale kazanan firmaların ihalenin yaklaşık maliyetini bilerek hareket ettiğine dair iddialar bir an önce aydınlatılmalı ve Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin akıllarındaki soru işaretleri giderilmelidir” dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi