PARSAK, SİYASİ ETİK İLE İLGİLİ ALT KOMİSYONUN ÜYESİ OLDU
 
Partisi tarafından daha önce Anayasa ve Anayasa Uzlaşma Komisyonlarında görevlendirilen Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Anayasa Komisyonu tarafından siyasi etik ile ilgili oluşturulan alt komisyona da üye olarak seçildi.
 
İLK TOPLANTI PAZARTESİ
Anayasa Komisyonu’nun 14 Nisan 2016 tarihli toplantısında alınan kararla kurulan alt komisyon, siyasi etik konusunda çalışmalar yaparak partilerin bir kanun metni üzerinde uzlaşmasının yollarını arayacak. İlk toplantısını 18 Nisan Pazartesi günü yapacak olan alt komisyonda, AKP’den 5, CHP’den 2, MHP ve HDP’den ise 1 üye bulunuyor. Uzun zamandır tartışma konusu olan “siyasi etik” kavramı ile ilgili olarak Meclis çatısı altında daha önce de çeşitli çalışmalar yürütülmüş ancak bir sonuç alınamamıştı.
 
PARSAK: ÖRF, ADET VE GELENEKLERİMİZE AYKIRI HUSUSLAR DA DÜZENLENMELİ
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Parsak, “Milletvekillerinin hangi işleri yapamayacakları görev ve işler TBMM Üyeliği ile Bağdaşmayan İşler Hakkında Kanun’da yer alıyor ancak bu noktada kanun kapsamı dışında kalan ama örfümüze, âdetimize, geleneğimize göre etik olmayan hususların da düzenlenmesi gerekiyor. Yapılan çalışmayla TBMM çatısı altında bir Siyasi Etik Kurulu kurulması, bu kurul tarafından Milletvekillerinin yaptığı işlerin etik olup olmadığının belirlenmesi ve etik ilkelere aykırı davranan Milletvekillerine çeşitli yaptırımların uygulanması planlanıyor. Biz MHP olarak, Siyasi Etik Kurulu’nda tıpkı Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda olduğu gibi Meclis’te grubu bulunan tüm partilerin eşit sayıda üye ile katılımını savunuyoruz. Diğer yandan teröre destek anlamına gelebilecek beyanların da etik olmayan kurallar arasında sayılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
 
Siyasi etik ile ilgili çalışmalar yürütecek alt komisyonun, 20 Nisan’a kadar çalışmalarını tamamlayarak raporunu Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na sunması bekleniyor.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi