PARSAK: “PKK TERÖRÜ, BU KEZ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE!”
 
Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, BENGÜTÜRK TV Ana Haber Programı’na canlı yayın konuğu olarak geçtiğimiz gün Hacettepe Üniversitesi’nde meydana gelen terör olaylarını değerlendirdi.
 
“KARŞIT GÖRÜŞLÜ ÖĞRENCİLER” DEĞİL, “PKK MİLİTANLARI”
Önceki gün Hacettepe Üniversitesi’nde meydana gelen terör olaylarının birçok basın kuruluşu tarafından “karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki kavga” şeklinde haberleştirilmesine tepki gösteren Parsak, “Olay karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası değildir. Olay, üniversitelerde yuvalanan PKK militanlarının, milliyetçi, vatansever öğrencilere durmadan saldırmalarıdır” dedi.
 
ELLERİNDE PKK BAYRAKLARI VE APO POSTERLERİ VAR
Hacettepe Üniversitesi’nde meydana gelen olayların bir ilk olmadığına dikkat çeken Mehmet Parsak, “AKP’nin ‘çözüm’ adı altında yürüttüğü ‘ihanet’ politikalarının bir sonucu olarak bölücü PKK militanları, üniversitelerimizi işgal etmiş durumdadır. Bölücü örgüt militanları dün Ege Üniversitesi’nde, Boğaziçi Üniversitesi’nde, Ankara Üniversitesi’nde benzer eylemler yapmışlardı. Bu kalleş eylemlerde Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu şehit verdik. Her yere Apo posterleri ve PKK bayrakları asan, üniversitelerinde eğitimlerini tamamlamaya çalışan öğrencilere saldıran bu teröristlere ‘dur’ diyecek bir rektör, bir İçişleri Bakanı ne yazık ki yok” şeklinde konuştu.
 
2 CHP’Lİ MİLLETVEKİLİ DE TERÖRİSTLERİ ZİYARET ETTİ
Olayda yaralanan PKK’lı öğrencilerin ziyaretine ilk önce CHP Ankara İl ve Çankaya İlçe yöneticileri ile CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve CHP’den ihraç edilen Ankara bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın koştuğuna dikkat çeken Mehmet Parsak, “CHP’nin bu tür yapılara karşı tavrını netleştirmesi gerekiyor. Mesele sağ-sol meselesi değildir. Ellerinde sözde PKK bayrakları ve Apo posterleri ile eylem yapan öğrencileri cesaretlendirmek bir milletvekiline yakışmaz” ifadelerini kullandı.
 
ÜNİVERSİTELERİMİZ, “BİLİM YUVASI” OLMALIDIR
Üniversitelerimizin, ‘bilim yuvası’ olması gerektiğini kaydeden Parsak, “Üniversitelerimize yerleşen terörü kınıyoruz ve yetkilileri uyarıyoruz. Bu konuda daha önce de birçok kez uyarılar yapmıştık. Bölücü örgüt militanları üniversitelerde öğrenim görmeye çalışan vatansever öğrencilerimize sık sık saldırıyor, kardeşlerimizin sınavlarına girmelerine engel olmaya çalışıyorlar. İlla birisinin ölmesi mi gerekiyor? Öğrenci kisveli bu teröristlere karşı ne zaman önlem alınacak? Milliyetçi Hareket Partisi olarak, vatanını, milletini seven öğrencilerimizin öğrenim haklarını her zaman savunacağız” dedi.
 
ÜNİVERSİTELERDEKİ TERÖR TEMİZLENMELİ
Teröre karşı tepki gösterilmedikçe terörün azdığının altını çizen Milletvekili Parsak, “Olay çok net ve gözlerimizin önünde cereyan ediyor. Üniversitelerdeki PKK terörüne karşı herkes tepki göstermelidir. Üniversitelerde hepimizin kardeşi, çocuğu okuyor. Daha üzücü olaylar yaşanmadan bölücü örgüt yandaşı bu teröristlerin üniversitelerimizden uzaklaştırılması, bilim yuvalarının bu teröristlerden temizlenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi