Parsak: “İlişkiler normale dönmelidir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in her iki ülke ilişkilerinin normale dönmesi için Sn. Petersburg’ta gerçekleştirdiği zirveye MHP adına katılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ziyareti değerlendirdi
Her iki ülkenin de tarih boyunca bu coğrafyada yaşadığına dikkat çeken Parsak, “Ekonomik ve siyasi olaylar çerçevesinde bakıldığı zaman Türkiye ve Rusya ilişkilerinin normale dönmesinin bölge ve dünya açısından da son derece önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi
 
24 Kasım 2015 tarihinde Hatay’da düşürülen Rus uçağının ardından yaşanan gerilimin durdurulması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir araya geldiği ziyaret programına Milliyetçi Hareket Partisi adına katılan MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak gelişmeler hakkında bilgi verdi.
 
ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER YAPILDI
Rusya’ya gerçekleştirilen ziyarette hem her iki ülkenin devlet başkanı hem de heyetler arası görüşmeler yapıldığını ifade eden Parsak, “Sayın Cumhurbaşkanı ve Rusya Devlet Başkanı gerilimin sona erdirilmesi yönünde açıklamalar yaptılar. Ayrıca heyetler arasında yapılan görüşmelerde askıya alınan birçok ticari faaliyetlerin yeniden hızlandırılması kararlaştırılmıştır. Türkiye ve Rusya ilişkilerinin normale dönmesinin hem bölge hem de dünya açısından son derece önemli olduğu vurgulanmıştır” dedi.
ÜST DÜZEY KATILIM OLDU
Gerçekleştirilen ziyaretlere Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte bazı bakanların, büyükelçilerin, Rusya adına ise Putin ile birlikte Dışişleri Bakanı Lavrov ve üst düzey yetkililerin katıldığını söyleyen Parsak, “Her iki ülkenin üst düzey yöneticileri toplantılara iştirak ettiler. 24 Kasım’dan sonra gerilen ilişkilerin normale dönmesi için önemli bir adım atılmıştır” dedi.
HEYETTE İLK KEZ BİR MHP’Lİ
Söz konusu ziyarete muhalefet partileri arasında sadece MHP’nin temsilci gönderdiğini kaydeden Parsak, “Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen Milliyetçi Hareket Partisi’nin Cumhurbaşkanı’nın yurtdışı programlarına ilk defa temsilci görevlendirmiştir. Partimiz MHP’nin ‘Önce Ülkem ve Milletim Sonra Partim ve Ben’ ilkesiyle özetlenebilecek ‘sorumlu siyaset anlayışı’nın bir gereği olarak ve özellikle 15 Temmuz 2016’dan itibaren yaşanan gelişmeleri dikkate alarak bu programda yer aldık” ifadelerini kullandı.
ENERJİ POLİTİKALARI GÖRÜŞÜLDÜ
Ayrıca toplantılarda Türk Akımı başta olmak üzere birçok projenin hızlı şekilde hayata geçirilmesinin gündeme geldiğini kaydeden Parsak, “Türkiye’den her yıl yüksek miktarda yaş sebze ve meyve ihracatı gerçekleştiriliyor. Türk iş adamlarının ve firmaların Rusya’da gerçekleştirdiği yatırımlar mevcuttur. Rusya ise enerji konusunda Türkiye üzerinden ticari faaliyetlerini yürütmeye gayret ediyor. Böyle bir süreçte her iki ülkenin de yararına olan görüşmeler hızlandırıldı” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi