Parsak: “Gazilerimize minnettarız”

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak Gazilerimizi ziyaret etti
Gazilerin Türkiye’nin şanlı tarihinin en önemli temsilcilerinden olduğunu vurgulayan Parsak, “Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Ülkemizin ebedi varlığında onların yeri çok ayrıdır” dedi
MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ramazan ayı ziyaretlerine tüm hızıyla devam ediyor. Hafta sonu ilk olarak Kore Gazisi Halil İbrahim Kurt’u hastanede ziyaret eden Parsak, kendisine acil şifalar diledi.
SAĞLIK SIHHAT DİLİYORUZ
Kore Gazilerimizin adeta yaşayan tarih kitapları olduğunu ifade eden Parsak, “1950 ve 1953 tarihleri arasında gerçekleşen Kore Savaşı’nda Tuğgeneral Tahsin Yazıcı komutasındaki 259 subay, 18 askeri memur, 4 sivil memur, 395 astsubay, 4414 erbaş ve er olmak üzere 5090 kişilik 1. Türk tugayı, 17 Eylül 1950'de savaş bölgesine geçmiştir. Bu askerlerimiz içinde yer alan Halil İbrahim Kurt amcamızda o dönemi canlı canlı yaşamıştır. Hastanede olduğunu duyunca hemen yanına gittik. Sağlık durumu hakkında bilgiler aldık. Kendisine Allah’tan şifa diliyoruz” dedi.
NUSAYBİN GAZİMİZE ZİYARET
Daha sonra Nusaybin’de bölücü terör örgütü ile girdiği çatışmada yaralanan J. Uzm. Onbaşı Serdar Aladaş’ın evine ziyaret gerçekleştiren Parsak, gazimize şifa diledi. Nusaybin’de Türk askerinin ve Türk polisinin canını ortaya koyduğunu ifade eden Parsak, “Kahraman askerlerimiz ve polislerimiz bölücü unsurları yok etmek için çalışıyor. Allah bu kahramanlarımıza güç kuvvet versin. Nusaybin’de yaralanan J. Uzm. Onbaşı Serdar Aladaş kardeşimizin sağlık durumu gayet iyiye gidiyor. Kendisine sağlık afiyet diliyoruz” dedi.
Gerçekleştirilen ziyarete Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı’da eşlik etti.
ÜLKÜ OCAKLARI’NDA İFTAR
İftar yemeğine ise davetli olduğu Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’na giden Parsak genç ülkücülerle bir araya geldi. Kendisinin de çocukluk yıllarından itibaren Ülkü Ocakları’nda yetiştiğine dikkat çeken Parsak, “Ülkü Ocakları’na giden genç ahlaklıdır, seviyelidir, titizdir, çalışkandır, ülkesini ve milletini seven kişidir. Bizler bu Ocaklardan aldığımız ders ve terbiye ile geleceğe daha iyi hazırlandık. Burada bulunan tüm genç kardeşlerimize ocağa geldikleri için teşekkür ediyoruz. Burada bulunmak bizler için şanstır” dedi.
YİYİT’TEN TEŞEKKÜR
Programda bir konuşma yapan Ülkü Ockaları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Temsilcisi İbrahim Yiyit ise, MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ı ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Parsak’ın ülkü ocaklı bir insan olduğunu ifade eden Yiyit, “İçimizden yetişmiş olan Sayın Parsak’ı bugün TBMM’de ve MHP MYK’sında görmekten mutluluk duyuyoruz. Ülkü Ocakları terbiyesiyle büyüyen her genç ülkesine hizmet etmek için çaba harcıyor” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi