Parsak: “Çanakkale benzeri bir destan”

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak Kut’ül Ammare zaferinin 100. Yılı nedeniyle bir kutluma mesajı gönderdi
Bugün Irak sınırları içinde bulunan Kut şehrinde İngilizlerin kuşatılması ve ardından esir edilmesiyle sonuçlanan zaferin unutulmamasını isteyen Parsak, “Tarihimiz açısından son derece önemli olan bu zaferi asla unutmamalıyız” dedi
7 Aralık 1915 ve 29 Nisan 1916 tarihleri arasında yaşanan Kut kuşatması ve elde edilen zafer nedeniyle bir mesaj yayınlayan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, bu tarihi zaferin asla unutulmamasını istedi.
İNGİLİZLER ÇARESİZCE TESLİM OLDU
Kut’ül Ammare kuşatmasının 1. Dünya Savaşı’nın en kritik dönemlerinde yaşandığına dikkat çeken Parsak, “Karşılarında o dönemin teknolojik silahları en üst seviyede olan İngiliz Ordusunu Kut’ta kuşatan Osmanlı ordusu 4 aylık mücadelenin sonunda İngiliz kuvvetlerinin büyük kısmını yok ederken 13 bin civarında da esir elde etmiştir. İman gücünün silahlardan çok daha üstün olduğunu gösteren en önemli savaşlardan biride Kut-ül Ammare kuşatmasıdır” dedi.
ÇANAKKALE DESTANI GİBİ
Kut-ül Ammare kuşatmasının ve elde edilen başarının Çanakkale destanına benzer bir yapısının olduğunu kaydeden Parsak, “Nasıl Çanakkale’de kendisinden silah ve teçhizat olarak çok üstün olan İtilaf Devletlerine karşı büyük zafer kazanıldıysa Kut’ta da böyle bir mücadele sonrası düşman yok edilmiştir. Böylesi önemli zaferlerin unutulmaması gerekiyor. Bir kez daha Kut-ül Ammare zaferini kutlarken, savaşa katılan tüm aziz şehitlerimize ve askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi