Parsak: “Araştırma komisyonu MHP’nin sayesinde kuruluyor”
 
Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, son günlerde TBMM Genel Kurulu’nda ve ülke gündeminde büyük tartışmalara neden olan çocuk istismarına ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulması konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
MHP’NİN FENDİ, AKP’Yİ YENDİ
Milliyetçi Hareket Partisi tarafından Şubat ayı içerisinde hazırlanarak TBMM’ye sunulan, “çocuk istismarının araştırılmasına dair Meclis Araştırma Komisyonu kurulması” teklifinin, büyük tartışmalar sonucunda hedefine ulaştığına dikkat çeken Mehmet Parsak, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak geride bıraktığımız Şubat ayı içerisinde, AKP hükümetleri döneminde hızla artan çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarının araştırılmasına yönelik bir önerge vermiştik. Bu araştırma önergesi, geçtiğimiz günlerde TBMM gündemine geldi ve yine son dönemde Ensar Vakfı’nda 45 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunulması iddiaları ile birlikte büyük tartışmalara neden oldu ancak sonuç olarak MHP’nin fendi AKP’yi yendi” dedi.
 
ASLINDA KABUL EDİLEN ÖNERGEMİZ KABUL EDİLMEMİŞ SAYILDI
MHP’nin verdiği Araştırma Önergesi’nin AKP Milletvekillerinin oyları ile reddedilmiş sayıldığına dikkat çeken Parsak, “Sayıldı diyorum çünkü oylamanın yapıldığı sırada önergeye ‘evet’ oyu kullanan muhalefet milletvekillerinin sayısı, ‘hayır’ oyu kullanan AKP milletvekillerinden daha fazlaydı, dolayısı ile aslında bizim önergemiz aslında kabul edilmişti. Ancak bu durum, o an için oturumu yöneten AKP’li Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın tarafından yok sayıldı ve önergemizin kabul edilmediği söylendi. Meclis Başkanvekili Aydın’ın bu haksız ve taraflı tutumu Meclis’te büyük tartışmalara neden oldu ve bu tartışmalar kısa sürede ülke gündemine sıçradı. Bu olay, AKP’nin demokrasi anlayışını ortaya koyması açısından önemlidir” sözleriyle AKP’li Meclis Başkanvekili tarafından partisine yapılan haksızlığa değindi.
 
KONU, ÇOCUKLARIN CİNSEL İSTİSMARI İSE EN BÜYÜK SAYI “1”DİR!
AKP’nin, MHP’nin önergesi ile ilgili olarak Ensar Vakfı’nı savunmaya yönelik bir psikoloji ile hareket ettiğinin altını çizen Milletvekili Parsak, “Ensar Vakfı’nda 45 erkek öğrencinin cinsel istismara maruz kaldığı iddiaları ve bu iddiaların savcılık tarafından soruşturulması sırasında 10 erkek öğrencinin cinsel istismara maruz kaldığının belirlenmesi utanç verici bir olaydır. Özellikle hükümet tarafından bu soruşturma ile ilgili yayın yasağı getirilmesi ve Bakanlar tarafından bu vakfı savunan açıklamaların yapılması kabul edilemezdir. Hepimizin çoluğu çocuğu var, böyle bir konuda nasıl siyaset yapılabilir? ‘Bizim hırsızımız suçsuzdur’ anlayışından sonra ‘bizim tecavüzcümüz masumdur’ anlayışını da ne yazık ki gördük. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı konuyla ilgili olarak ‘bir kere meydana gelmiş bir olay yüzünden vakfı suçlayamayız” diyebiliyor. Bu olay, bu vakıfta meydana gelen üçüncü olaydır ve söz konusu çocukların cinsel istismarı ise, en büyük sayı ‘1’dir” şeklinde konuştu.
 
AKP’NİN DEMOKRASİ KÜLTÜRÜNDE MUHALEFETE YER YOK
Demokrasilerde muhalefetin de en az iktidar kadar önemli olduğunu belirten Parsak, “Muhalefetin olmadığı bir demokrasi düşünülemez. Muhalefet, iktidarı her daim denetler, kontrol eder ve iktidarın yanlışlarını ortaya koyarak uyarılar yapar. Ancak AKP’nin demokrasi kültüründe muhalefete yer yok. AKP daha önce muhalefet tarafından verilen ve gerekli olduğuna inandığımız birçok konudaki önergeleri parmak çoğunluğu ile reddetti. ’17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olayları araştırılsın’ dedik, ‘paralel kumpas’ dediler reddettiler, o zaman ‘17-25 Aralık’taki paralel kumpas iddialarınızı araştıralım bakalım bu kumpas neymiş’ dedik, bu önergemiz de AKP tarafından garip bir şekilde reddedildi. Benzer şekilde nükleer santralin çevreye etkileri, maden kazaları, kadın cinayetleri, TRT ve Anadolu Ajansı’nın tarafsızlığı, ÖSYM’deki usulsüzlükler, Elektrik, Doğalgaz ve trafik sigortası zamları, Cumhurbaşkanı’nın harcamaları gibi konuların araştırılmasını istedik ama AKP Milletvekilleri hep bir ağızdan ‘hayır’ diyerek engel oldular. AKP, Meclis’te milletimizin haklarının savunulmasını bilerek engelliyor, demokrat olmakla övünen AKP’nin demokrasi kültürü işte bu kadar…” ifadelerini kullandı.
 
TOPLUMSAL TEPKİYİ GÖRÜNCE GERİ ADIM ATTILAR
AKP’nin bu kez de çocuklara yönelik cinsel istismarın araştırılmaması için büyük gayret sarfettiğini ifade eden Mehmet Parsak, “AKP, bu önergemizin de kabul edilmemesi için büyük gayret gösterdi ancak oluşan toplumsal tepki sonucu inatlarından vazgeçmek ve söylediğimiz noktaya gelmek zorunda kaldılar. Sonuç olarak tüm Milletvekillerinin oyları ile böyle bir komisyonun kurulmasını olumlu buluyoruz” dedi.
 
KOMİSYON, MHP’NİN SİYASİ ZAFERİDİR
Çocuklara yönelik cinsel istismarın araştırılmasına yönelik komisyonun her şeye rağmen kurulmasının, MHP’nin siyasi bir zaferi olduğunu savunan Mehmet Parsak, “Ensar Vakfı’ndaki olayların ortaya çıkmasından çok daha önce verdiğimiz bu önerge, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ülkemizin ihtiyaçları ve sıkıntıları noktasında ne kadar duyarlı ve öngörülü olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. 40 Milletvekili ile neler yapılabileceğini bir kez daha gösterdik. Bu konuda toplumsal tepki nedeniyle geri adım atmak zorunda kalan AKP’den de bu aşamadan sonra ‘ben yaptım oldu’ anlayışından uzak, daha demokratik bir anlayışla siyaset yapmasını bekliyoruz” dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi