Parsak 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramını Kutladı

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP)Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 98. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

23 Nisan’ın Türk Milleti için büyük önem taşıdığını kaydeden Parsak, dönemin küresel güçlerinin paylaşmayı hayal ettikleri bir imparatorluktan doğacak olan yeni Türk Devleti’nin müjdesinin, bundan 98 yıl önce TBMM’nin kuruluşu ile tüm dünyaya duyurulduğunu ifade etti.

Türk Milleti’nin emperyalistlere asla boyun eğmediğine ve asla da eğmeyeceğine dikkat çeken Parsak,23 Nisan 1920 tarihinin sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihinin olmadığını belirterek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün ülkenin her köşesinde, millet iradesinin tecelli ettiği, demokrasimizin çatısı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98. yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gururla kutluyoruz. 23 Nisan 1920, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılış tarihi değil aynı zamanda demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür. Yüce meclisimiz, istiklal mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu günlerde doğmuş, milli birlik ve egemenliğimizin en somut tecellisi olmuştur.Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesi ile, Türk Milleti’ni doğrudan ilgilendiren tüm kararların sadece Türk Milleti’ne ait olduğu, başkaca hiçbir ülke ya da kuruluşun hükümranlık hakkı olamayacağı ifade edilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıldönümünü idrak ettiğimiz 23 Nisan günü, daima milli tarihimizin en parlak sayfalarından biri olarak anılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında hayati rol üstlenen Büyük Millet Meclis’imiz her zaman ülke sorunlarına göğüs germiş, aldığı tarihsel kararlarla ülkemizin gelişimine hız kazandırmıştır.

Bu açıdan TBMM, yalnızca meşruiyetini ve iradesini milletten alan kurumsal bir yapı değil, aynı zamanda büyük Türk Milleti’nin yaşama, var olma, bağımsızlık ve özgürlük coşkusunun temsil edildiği milli ruhun ifadesidir. Atatürk ve milli mücadele kahramanlarının TBMM’nin açılışının ilanı ile, üç yıl sonra ilan edilecekCumhuriyetimiz’in temelleri atılmış, bugünkü sınırlarımızın çizilmesi ile sonuçlanacak bir kahramanlık destanının işareti verilmiştir. TBMM’nin varlığı büyük milletimiz için umudun, Türk’ün düşmanları için ise hüsranın adı olmuştur. Yurdun işgal altında olduğu, süngü ve silah tehdidinin sürdüğü bir dönemde kurulan bu meclis ile kahraman ecdadımız, milli birlik ve beraberliğin, müşterek mücadelenin ve ortak aklın silahtan ve savaştan da önemli olduğunu vurgulamıştır. Her geçen gün yeni ve farklı tehditlerin yöneldiği ülkemizde, milli bir duruşun ve Dünyayı Türkçe okuyuşun nasıl olması gerektiğinin izleri ilk mecliste ve onu oluşturan yüksek vatanseverlik duygularında saklıdır.

Büyük Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram, artık dünya çocukları arasında da sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve bütün insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına Türkiye merkezli bir katkıda bulunmaktadır. Bu vesile ile bu kutsal vatanı ve Meclis’i emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ü, dava arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, başta onurlu geleceğimiz olan çocuklarımız olmak üzere, bayramın aziz milletimize ve çocuklarımıza kutlu olmasını diliyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

Editör: Haber Merkezi