Parklar Çoçuklarla Şenlendi

Afyokarahisar’da 40 gün sonra sokağa çıkan 14 yaş ve altındaki çocuklar parkları doldurdu. Çocuklar 4 saatlik izinlerini parklarda eğlenerek geçirdi.Tüm dünyayı etkisi altına alan Coranavirus salgını nedeniyle Türkiye'de de birçok tedbir alındı. Bu tedbirler kapsamında en çok etkilenen kesim ise yaşlılar ve çocuklar oldu. Sokağa çıkmaları kısıtlanan 0-14 yaş aralığındaki çocuklar, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlik ile uzun bir aradan sonra dışarıya çıktı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları yasaklanan 0-14 yaş grubundaki çocuklara, bugün için 11.00-15.00 saatleri arasında izin verildi. Afyonkarahisar’da dışarı çıkan çocuklar, park ve bahçelere gitti. Çocuklar, parklarda oturarak güneşli havanın tadını çıkardı.

4 saat sokağa çıkma izninin verilmesinin ardından aylar sonra sokağa çıkmanın mutluluğunu yaşayan çocuklardan kimi arkadaşlarıyla, kimi de aileleriyle park ve bahçelere koştu. Aylar sonra kentteki park ve bahçeler yeniden çocuk sesleriyle şenlendi.

Aileleriyle birlikte dışarı çıkan ve parkta eğlenen çocukların eldiven ve maske taktıkları da görüldü. Doya doya eğlenen çocukların mutluluğu ise görülmeye değerdi.

Editör: Haber Merkezi