Özkaya’nın 23 Nisan Kutlama Mesajı

Millet egemenliğinin varlığı ile hayat bulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. yıldönümünün ülkemiz milletimiz ve çocuklarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

  1. Nisan 1920, vatanımızın dört bir tarafdan işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” şiarıyla Kurtuluş Savaşını başlatan aziz milletimiz, tüm imkansızlıklara rağmen ayağına pranga vurulmasına izin vermemiş, milli egemenliğin temelini atmıştır. Geçmişten günümüze millet olarak aynı ruhla,üzerine yağdırılan hain bombalara inat milli iradenin karargâhı olan Gazi Meclisimize sahip çıkmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

  1. müstesna günün yarının gençleri ve büyükleri olan çocuklara dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olarak armağan edilmesi çocuklarımıza ve gençlerimize verdiğimiz önemin en güzel göstergesi olmuştur. Kendi evlatlarımızla birlikte bölgemizin ve dünyanın tüm çocuklarının huzurunu ve güvenliğini temin etmek için dün olduğu gibi bugün de var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Gazi Meclisimizin tüm üyelerini, Milli Mücadele kahramanlarımızı, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; bugüne anlam katan değerli çocuklarımızın ve tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.

Editör: Haber Merkezi