Özkaya’nın 23 Nisan Bayramı kutlama mesajı

Egemenliğin kayıtsız şartsız millete emanet edildiği ve hiç şüphesiz milletin egemenliği ile hayat bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 98. Yıldönümünü idrak etmenin büyük bir mutluluğunu yaşıyoruz.

23 Nisan 1920, vatanımızın dört bir tarafının işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde, “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” şiarıyla Kurtuluş Savaşı’nı başlatan aziz milletimiz, tüm imkansızlıklara rağmen ayağına esaret prangası vurulmasına izin vermemiş, bağımsızlığın temelini atmıştır.

Geçmişten günümüze, aynı ruh ve şuurla, milli iradeye musallat olan tüm şer güçleri bertaraf etmenin, üzerine yağdırılan bombalara inat Gazi Meclisimize sahip çıkmanın gayreti içerisinde, zorluklarla kazanılan bağımsızlığımızı korumanın ve omuz omuza mücadele etmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Bu müstesna günün, yarının gençleri ve büyükleri olan çocuklara dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olarak armağan edilmesi, çocuk ve gençlere verilen önemin en güzel göstergesi olmuştur. Hiç şüphesiz vatanın korunması yarının büyükleri çocuklarımızı güvence altına almadan mümkün olmayacaktır. Kendi evlatlarımızla birlikte bölgemizin ve dünyanın tüm çocuklarının huzurunu ve güvenliğini temin etmek için, dün olduğu gibi bugün de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu vesile ile, başta İstiklal Harbimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Gazi Meclisimizin tüm üyelerini, milli mücadele kahramanlarımızı, tüm şehit ve gazilerimizi Rahmet ve Minnetle anıyor; bugüne anlam katan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.

Editör: Haber Merkezi