Özkaya’nın 19 Mayıs Bayramı Kutlama Mesajı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajda, 19 Mayıs’ın bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gün olduğunu belirterek, o gün yanan İstiklal ve Bağımsızlık Meşalesi’nin alevlerinin bu gün çok daha güçlü şekilde milleti aydınlattığının altını çizdi.

19 Mayıs’ın Milli uyanışın en önemli sembolü olduğunu ve Genç Türkiye’nin temelinin azimle, el birliğiyle, aynı hedef ve idealler etrafında kenetlenmeyle atıldığını belirten Özkaya, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiyemizin geleceği gençlerimizin ellerinde şekillenecektir. Birinci amacımız Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında en tepede yerini almasıdır. Gazi Mustafa Kemal'in de ifade ettiği gibi çok, ama çok çalışmalıyız. Ülkemizin tarihsel süreçte elde ettiği kazanımlara daima sahip çıkmalıyız. Bu da ancak; çalışmakla, okumakla, araştırmakla, sorgulamakla ve tarihini iyi anlamakla olur. Ülkemizin, yeni nesillerin omuzlarında yükselebileceği gerçeğinden hareketle, bu bayram gençlerimize armağan edilmiştir. Bu nedenle, sorumluluğu taşıyacak bireyler olmalı ve ileri demokrasilere ulaşmak adına çaba harcamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyorum." dedi

Editör: Haber Merkezi