Özkaya’dan, 5 Aralık Kadın Hakları Günü Mesajı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av.Ali Özkaya, 5 Aralık Kadın Hakları Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Özkaya mesajında;

Dünyada Kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren ilk ülkeler arasında yer alan Ülkemiz, 5 Aralık 1934 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen kanun ile Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı vermiştir. Bu tarihten itibaren her yıl Ülkemizde 5 Aralık Kadın Hakları Günü olarak kutlanılmaktadır.

Dünyada, Avrupa, Asya ve Amerika’da bulunan ülkelerin bir çoğunda kadınların bu haktan mahrum olduğu unutulmamalıdır.

Toplumun vazgeçilmez bir unsuru olan, kadınların haklarının korunması da bizlerin en önemli ödevleri arasındadır.

2002’den bu yana Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Ak Parti iktidarları, Kadınların haklarının korunması maksadıyla bir çok düzenleme ve çalışma yapmıştır. Bugün Ülkemiz bir çok dünya ülkesinin önünde kadınların siyasal, sosyal ve ekonomik olarak eşit haklara sahip olduğu ve her alanda kendilerine yer bulabildiği bir noktaya gelmiştir.

Ülkemizin Cumhurbaşkanımız öncülüğünde aziz milletimizle birlikte emin adımlarla yürüdüğü 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında en büyük görevi yine kadınlarımız üstlenmiş, sosyal, siyasal ve ekonomik alanda bu hedeflerin gerçekleşmesi uğruna önemli çalışmaları gerçekleştirmektedir.

Bu vesile ile Tüm hanım kardeşlerimizin, 5 Aralık Kadın Hakları Gününü en kalbi duygularımla kutluyor, sevginin, şevketin, merhamet ve fedakarlığın öznesi olan kadınlara yaşamlarında başarı, huzur, sağlık ve afiyet diliyor, saygılarımı sunuyorum.

Av. Ali ÖZKAYA

Afyonkarahisar Milletvekili

TBMM Anayasa Komisyonu Başkan V.

Editör: Haber Merkezi