Özkaya’dan 19 Mayıs Mesajı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.


Mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda ilk adımı oluşturan ve Milletimizin kaderini değiştiren 19 Mayıs 1919’un, 103. yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincinin yaşandığını belirten Özkaya, şöyle devam etti:.

100 yıl önce Samsun’da başlatılan Milli Mücadelenin, büyük zorluk ve fedakârlıkların yanında milletimizin topyekûn seferberliği sayesinde zaferle sonuçlandırılması, millet egemenliğine dayanan, bağımsız, modern bir devletin kurulmasını mümkün kılmıştır.

Hiç kuşkusuz ki, aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu mukaddes vatanın geleceği, istiklal şuuruyla yetişen geleceğimizin teminatı olan gençlere emanet edilmiştir. Bu kutlu günün, "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanmasının da ülkemizin geleceği olan gençlerimizle bütünleşmemiz ve onlarla aynı coşkuyu paylaşarak, geleceğe daha umutla bakmamıza sağlamaktadır.

Bizler biliyoruz ki, bugünün gençleri yarının yöneticileri olan gençlerimizle birlikte 19 Mayıs'ın bilincine varmak, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 2023 hedeflerimize, 2053-2071 vizyonuna yani Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin bayramını tebrik ediyor ve tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum, dedi.

Editör: Haber Merkezi