Özkaya,“2022 Yılında Önemli Destekler Sağlayacağız”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya, Afyonkarahisar Dinar, Dazkırı ve Başmakçı’da partisinin düzenlediği danışma meclisi toplantılarına katılarak partilileri ile bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ile birlikte Dinar, Başmakçı ve Dazkırı ilçelerini ziyaret eden Milletvekili Özkaya, ilçelere yapılan kamu yatırımlarını anlatarak güncel siyaset ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.

Dazkırı AK Parti Teşkilatının danışma meclisi toplantısında yaptığı açıklamalarda alt gelir gruplarına ve çiftçiye yönelik yeni çalışmalar yapılacağını duyuran Milletvekili Özkaya, “Eskiden bir yılda yapılan ihracat, bugün bir günde yapılıyor. Şu anda ihracatta rekor üzerine rekor kırıyoruz. İhracat artıkça istihdam ve üretim oluyor. Şu anda dünya genelinde pandemi nedeniyle gıda enflasyonu yaşanıyor. Gıda enflasyonunun doğrudan etkilediği kesimlere önemli destekler vereceğiz. 2022 bütçesinde asgari ücretlilere, emeklilere ve alt gelir gruplarına önemli iyileştirmeler yapacağız. İnşallah bu alanda vatandaşımızın mağduriyet yaşamasının önüne geçeceğiz. Sosyal yardımlar bütçeden %6’dan fazla durumda. İnşallah önümüzdeki günlerde çiftçimizde dâhil olmak üzere önemli destekleri hayata geçireceğiz. Biz milletimizin refahının artması, daha konforlu ve rahat bir yaşam sürmesi için çalışıyoruz” dedi. Dazkırı ve Başmakçı’ya doğalgazı yoğun çalışma neticesinde kazandırdıklarını belirten Milletvekili Özkaya, “Başmakçı ve Dazkırı ilçelerimize söz verdiğimiz gibi doğalgazı 2022 yılında kazandırıyoruz” dedi.

“Çiftçilerimizin Elektrik ve Akaryakıt Giderlerini Minimuma İndirmeliyiz”

Çiftçilerin en önemli giderinin akaryakıt ve elektrik olduğuna dikkat çeken Milletvekili Özkaya, “ Enerji Bakanımız Fatih bey ve Tarım Bakanımız Bekir beyle görüştüğümüz bir proje var. İnşallah önümüzde ki günlerde çalışmalarını tamamlayarak çiftçimizin giderlerine destek olacak güzel bir projeyi başlatacağız. Çiftçimizin sulama da kullandığı elektrik enerji ihtiyacını taşınabilir bir hale getiren özel bir firma ile bakanlıklarımız çalışma yürütüyor. İnşallah bu çalışma neticesinde çiftçimiz vereceğimiz destekleme ile kendisini 3 yılda amorti eden, taşınabilir güneş enerji paneline kavuşacak. Buna makinaya her türlü desteği vererek, yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. İşi bittiğinde bu sistemi evinde bahçesinde muhafaza edecek. İnşallah yine en kısa sürede Elektrikli Traktör de seri üretime başlıyor. Hızlıca bu da yaygınlaşırsa çiftçimizin elektrik ve akaryakıt kısmında giderleri minimize olmuş olacak. Çiftçimizin geliri artmış olacak. Çiftçimizin her zaman yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz inşallah. Çiftçilerimizin elektrik ve akaryakıt giderlerini minimuma indirmeliyiz. Bu yönde de önemli çalışmalar yapıyoruz” dedi.

“Hayali Kürdistan Olanın, Sonu Kabristan Olur”

İlçe Danışma Meclisi toplantılarında muhalefete de yüklenen Milletvekili Özkaya, “Biz icraat yaparız, biz hizmet üretiriz. Onlar sadece konuşur. AK Parti’ye iş yaptıracaksın, yapılan hizmetleri anlatma görevini de CHP’ye vereceksin. Çünkü onlar çokça konuşur, hiçbir iş yapmazlar” dedi. İyi Parti Lideri Meral Akşener’e de yüklenen Milletvekili Özkaya, “İki gün önce gördünüz, sürekli masaya vurarak ben başbakan olacağım diyen hanımefendiyi. Siirt’te kendisine burası kürdistan, bunu neden mecliste dile getirmiyorsunuz. Buranın adı kürdistandır diyen vatandaşa bir şey söyleyebildi mi? O vatandaşa beyefendi siz Kürt olabilirsiniz. Burada yaşayanların çoğu Kürt kökenli de olabilir, ancak Türkiye’de kürdistan diye bir bölge yok diyebildi mi? Hayır diyemedi. Bu nasıl ülkücülük, bu nasıl milliyetçilik? Sırf HDP’nin oyuna muhtacı diye, hepsi birlikte CHP HDP İP binmişler bir kayığa gidiyorlar alamete, götürüyorlar bir felakete. Adam karşısında bunları söylüyor, susuyorsun sonra milliyetçilikten, ülkücülükten bahsediyorsun insan Allah’tan korkar. Bu tarz söylemleri olanlara Cumhurbaşkanımız ne dedi? Amacı kürdistan diye devlet olanın sonu kabristan olur. Buradan söylüyorum, Bizim kürt kardeşlerimizle değil, ayrılıkçı terör örgütüyle sorunumuz var” dedi.

Editör: Haber Merkezi