Özkaya, “Sizin Güney’de Belediye Olduğundan Haberiniz Yok”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesine bağlı Güney Beldesinde yapılacak seçimlerle alakalı CHP ve Gelecek Partisi’ni eleştirdi.

Özkaya “Sizin Güney’de Belediye Olduğundan Haberiniz Yok”

CHP Genel Başkan Yardımcısının, Güney’de Belediye’nin yeniden kurulmasını CHP’li Vekil Burcu Köksal ve CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz sayesinde olduğuna dair yaptığı açıklamalara tepki gösteren Milletvekili Özkaya, “2 Haziran günü TBMM Genel Kurul’unda Güney’de Belediye yok. Belediye olmayan bir yere Türkiye Belediyeler Birliği nasıl iş makinası gönderir diyenlerin, Güney’de Belediyeyi biz açtırdık demesi kadar traji komik bir durum olamaz. CHP’nin buradaki Belediyeden haberi yok, şimdi diyorlar ki Belediyeyi biz kurduk. Siz önce orada Belediye varmı, yok mu onu öğrenin” dedi. Milletvekili Özkaya, TBMM Genel Kurulunda Özgür Özel’in Güney’de Belediye yok açıklamasına değinerek, “CHP öncelikle kendi arasında ve grubunda bir çalışma yaparak, Güney’de belediye olup olmadığına dair net bir bilgi edinmeli. Belediyenin ne zaman kurulduğunu öğrenmeli ve sonra halkın huzuruna çıkmalı” dedi.

“GÜNEY’E GELEN KEPÇEYE TEPKİ GÖSTERENLER HİZMET EDECEKMİŞ”

CHP’li Seyit Torun’un iddialarına cevap vererek açıklamalarına devam eden Milletvekili Özkaya, CHP’li Torun’un CHP’li belediyelerin başarı sağladığını ve hayal vaat etmediklerini hizmet edeceklerine dair açıklamalarına ise, “Güney’e kazandırdığımız kepçeye muhalafet edenler, bugün gelmiş Güney’e hizmet edeceklerini, CHP’li belediyelerin başarı sağladıklarını iddia ediyorlar. Siz önce kendi yönetimiz de bulunan belediyeleri yönetin. İzmir’in, İstanbul’un, Ankara’nın ve İstanbul’un altın boynuzu Haliç’in durumu ortada. Güney’de temel atmama töreni yapmanıza Güney’li kardeşlerimiz müsaade etmeyecek göreceksiniz” dedi. Milletvekili Özkaya, CHP’nin “Çöp, Çamur, Çukur” belediyeciliği yaptığını ifade ederek, “Belediyecilik ve Yöneticilik ehil insanların işidir. Türkiye’de Belediyeciliğin kitabını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yazmıştır. Belediyecilik AK Parti kadrolarının işidir, Bu hikayeleri Güneyli hemşehrilerimiz yemez” sözleriyle cevap verdi.

“AMAÇLARI HİZMET DEĞİL, AK PARTİ’YE KAYBETTİRMEK”

Güney’de CHP ve Gelecek Partisi’nin bir araya geldiğine de dikkat çeken Milletvekili Özkaya, bu seçimin ne kadar önemli olduğuna da değinerek, “2019 Yerel Seçimlerinde CHP’liler, Afyonkarahisar Belediyesini kazanmak için bu kadar mücadele etmediler. Biz bu seçim sadece Güney’i ilgilendirmiyor dediğimiz de bize tepki gösteriyorlar. Bugün Gelecek Partisi ve CHP Güney’de buluşarak, AK Parti’ye seçim kaybettirmenin hesabını yapıyor. Milletimiz görüyor, kimler kimlerle beraber. Güney’li tüm bu ittifaklara, tek gayesi AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanımıza kaybettirmeyi hedefleyen hesaplara en güzel cevabı, Pazar günü sandıkta verecektir. Erol Karabacak, Güney’e tarihi hizmet ve yatırımları getirecektir. Bunların amaçları hizmet değil, AK Parti’ye kaybettirmek. Zaten hiçbir zaman hizmet gibi bir dertleri olmadı, tek dertleri var, AK Parti kaybetsin, Tayyip Erdoğan kaybetsin sonra ne olursa olsun” diyerek, Davutoğlu ve Torun’un Güney ziyaretine dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi