Özkaya, “Nüfusu az olan mahalleleri birleştirilmekte fayda var”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya Afyonkarahisar’da katıldığı bir televizyon programında moderatörün sorularını cevapladı. Muhtarlar ve muhtarlıklarla alakalı gelen sorulara yanıt veren Özkaya 50, 100, 200 oy ile muhtar olan mahallelerde birleştirme yapılması gerektiğini söyledi.
Muhtar maaşlarının asgari ücret seviyesine geldiğini, 30-50-100 oy ile seçilen muhtarların olduğunu ve bunların devlete büyük bir yük getirdiğini, muhtarlıkları birleştirmek iyi olmaz mı? Şeklindeki soruya bunlara mutlaka bir alt standartlar getirilmelidir diye cevap veren Özkaya şunları kaydetti, “ Ben Çankaya ilçe başkanlığı yaptım. Bizim yukarı bahçeli evler mahallemiz yanlış hatırlamıyorsam nüfusu 35 Bin idi. Sincan Mareşal Çakmak Mahallesi vardı 50 binden fazlaydı nüfusu. Böyle devasa mahalleler de var 50 kişilik mahalleler de var. Büyük mahallelerdeki muhtar buralardaki muhtardan bin tane ediyor. Buna bir standart getirmekte fayda vardır. Biz şimdi yeni bir ilçe kurmak için 20 bin nüfus diyoruz. Bir standart getirmek çok iyi olur. Ancak bu Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirinde. Kişisel görüşüm standart getirmek iyidir” dedi.
Mahalle Birleştirmeleri Yeniden Gündeme geldi
Milletvekili Ali Özkaya’nın yaptığı açıklamadan sonra Dinar’da mahalle birleştirmeleri bir kez daha gündeme geldi. Dinar’a bağlı 28 mahalleyi fazla bulan vatandaşlarımız konuyla alakalı olarak Dinar Belediyesi’nin de bir düzenleme yapmasını bekliyor. Vatandaşlarımız aynı zamanda devlete maddi yükün de azalacağını belirterek şunları söyledi, ”Çok güzel bir ilçemiz var. Belediye çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Gerçekten çok güzel işler oluyor ilçemizde. Ancak bir sorununuz var. Mahalle sayımız cidden fazla. Mahallelerimiz makul bir sayıda birleşebilir. Böylelikle hem muhtarların hem de belediyemizin işleri daha da kolay ve hızlı bir hal alır. Vekilimiz sayın Ali Özkaya’nın TV deki konuşmasını dinledik. Vekilimiz bir düzenlemenin faydalı olacağını söylüyor. Bu sebeple yetkililerimiz den gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz” dediler.
İsmail Yılmaz-Dinar

Editör: Haber Merkezi