Özkaya, Miraç Gecesi Mesajı yayınladı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali ÖZKAYA’nın Miraç Gecesi Vesilesi ile yayımladığı açıklama.

“Cenab-ı Hak, insanlara sonsuz rahmet ve şefkatinin bir eseri olarak belirli vakitlere ayrı bir önem atfetmiştir. Bu vakitlerden biri olan Miraç Gecesinde, Miraç Hadisesi olarak bilinen, Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in mukaddes ve manevi yolculuğunu ifade eden aslen iki olayı içinde taşıyan hadise gerçekleşmiştir. Efendimizin Burak adı verilen bir binitle Kabe’den Kudüs’de yer alan Mescid-i Aksa’ya götürülmesi olayı (İsra) ve Efendimizin Mescid-i Aksa dan Allahın yüce katına çıkma olayları (Miraç) Müslümanlar arasında Miraç Hadisesi olarak tanımlanmış ve bu önemli olayın yaşandığı gecenin seneyi devriyesi de her sene Miraç Gecesi olarak müminler tarafından ibadet ile değerlendirilmeye çalışılmıştır.

Dünyanın salgın hastalıklarla ve savaşlarla sarsıldığı, masum yavruların zulme uğradığı böyle talihsiz bir dönemde bizlerde bu mübarek zaman dilimlerini af ve bağışlanmak için bir fırsat olarak görmeli, Devletimizin ve Milletimizin birliği için dua etmeliyiz.

Bu vesile ile Rahman’ın bizleri ilahi lütuf ve ihsanlarıyla müjdelediği manevi bir yolculuğu içinde barındıran Miraç Gecenizi kutluyor; Ülkemiz ve Ümmet-i Muhammed'in yükselişine, İzzetine, Birliğine ve Muzafferiyetine vesile olmasını Rabimden niyaz ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi