Özkaya “Millet sizi de, bizi de görüyor, yalan söylemeyeceksiniz”
 
CHP’li Köksal’ın AK Parti’nin seçimlerde ‘oy hırsızlığı’ yaptığıyla ilgili suçlamasına cevap veren AK Partili Özkaya, AK Partinin oy çalma veya başka bir şeye ihtiyacı yok. Millet fazlasıyla veriyor, yüzde 64 oy almışız. Millet sizi de, bizi de görüyor. Yalan söylemeyceksiniz” dedi.  
 
TBMM kürsüsünden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’ya sataşmada bulunan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’a, Özkaya’nın cevabı net oldu.
SUÇLAMALARA AÇIK VE NET CEVAPLAR
TBMM kürsüsünden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’ya sataşmada bulunan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, AK Parti’yi ‘oy hırsızlığı yapmakla’ ve ‘köylere hizmet götürmemekle’ suçladı. Köksal’ın suçlamaları nedeniyle söz alan Özkaya’nın cevabı ise net oldu. Öncelikle CHP’li Köksal’ın Dinar Yeşilhüyük köyü ilkokulunun yapılmadığıyla ilgili iddiasını yanıtlayan Özkaya, “Sayın Burcu Köksal Dinar Yeşilhüyük köyündeki okulun açılmadığını söylüyor. Bu köyümüzde İl Genel Meclisimizin 2016 yılı bütçesinde ödeneğini ayırdık ve on beş günde temeli atıldı” dedi.
EKSİK BİLMESİNE ÜZÜLÜYORUM
İl Genel Meclisinin bütçelerinin Ekim ayında belirlendiğini hatırlatan Milletvekili Özkaya, “Ekim ayında bütçesi yapılmayan, ödeneği ayrılmayan bir iş ancak CHP'nin hayalî temeli olur. Onun dışında iş eğer kanuna, usule uygun olacak ise bütçeyle ayrılır. Bütçeyi Ekim ayında ayırdık ve on beş gün öncede temelini attık. Yeşilhüyük köyünde inşallah, Eylül ayında çocuklarımız eğitime devam edecek. Burcu Hanım'ın aslında bir avukat olarak bunları eksik bilmesine de üzülüyorum” diye konuştu.
“GERÇEKDIŞI BİR ŞEY SÖYLEMEYECEKSİNİZ!”
AK Parti Milletvekili Özkaya’nın konuşmasını sürekli keserek suçlamalarına devam eden CHP Milletvekili Burcu Köksal, son olarak AK Parti’nin oy hırsızlığı yaptığını iddia etti. Köksal’a cevap veren Özkaya, “Oy çaldınız dediği için TBMM içtüzüğünün 69. Maddesine istinaden yapılan suçlamadan dolayı söz hakkı istiyorum, bundan sonraki konuşmalarına da cevap vermeyeceğim. Halkımız AK Parti'ye, 1950'den beri Afyonkarahisar tarihinin en yüksek oyunu verdi. CHP 1.500 eksik oy alsaydı Burcu Hanım burada olamayacaktı. Afyonkarahisar nüfusuyla, coğrafyasıyla AK Parti’nin kurulduğu bir il, ve her dönem en güçlü desteği verdi. Sayın Burcu Köksal, hangi sandık için itiraz ettiniz? Burada yalan söylemeyeceksiniz! Gerçekdışı bir şey söylemeyeceksiniz!” ifadelerine yer verdi. 
MİLLET SİZİ DE BİZİ DE GÖRÜYOR
Milletvekili Özkaya şunları söyledi: “Bir tek sandıkta, şu sandıkta haksızlık yapıldı diyebilir misiniz? Afyonkarahisarlı insanlar şerefli insanlardır. AK Partililer şerefli ve namuslu insanlardır. AK Parti’nin hiçbir şeye ihtiyacı yoktur, hiçbir sahte oya ihtiyacı yoktur. Afyonkarahisarlılar bize vereceği oyun en yükseğini veriyor. Yüzde 64 oy verdi, daha ne yapacak. Ama siz o bin beş yüz oyu almamış olsaydınız AK Parti 4 milletvekili çıkaracaktı. Belki biraz daha olsa 5 milletvekili bizden olacaktı. AK Partinin oy çalma veya başka bir şeye ihtiyacı yok. Millet fazlasıyla veriyor, millet sizi de bizi de görüyor. Daha fazlasını da Afyonkarahisar’a haksızlık olarak görüyorum, hemşehrilerimize haksızlık olarak görüyorum.”






 
 
 
Editör: Haber Merkezi