Özkaya, “Mesele, Soylu, Yıldırım ve Erdoğan değil Türkiye Meselesidir”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya CHP Grubu tarafından Meclise sunulan Araştırma Komisyonu kurulması teklifi aleyhinde AK Parti Grubu adına yaptığı konuşma ile alakalı bir açıklama yaptı.

MESELE, SOYLU, YILDIRIM VE ERDOĞAN DEĞİL TÜRKİYE MESELESİDİR

Milletvekili Özkaya, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, verilen usüle aykırı olduğunu belirterek, “CHP olarak kendi kafanızda bir araştırma komisyonu kurmuşsunuz. Bu komisyonun hem savcısı hem hâkimi olarak yargılama yapmış, hükmü vermişsiniz, usulen de bunu meclise getiriyor, bizden bunu onaylamamızı istiyorsunuz. Bu talimatı videolarında meclisin önümüzdeki hafta açılacağını ve bu konunun gündeme gelmesi gerektiğini belirten suç örgütü liderinden mi aldınız? Bu amaçla mı teklif verdiniz, biz bunu anlayamadık” dedi. Milletvekili Özkaya, Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını ifade ederek, “Türkiye’nin 90’lı yıllara geri döndüğünü, o günlerde yaşanan olayların bugünler de yaşanacağını iddia ediyorsunuz. Bu iddia tam bir akıl tutulmasıdır. Kusura bakmayın o günler çok geride kaldı. Türkiye’de, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile 90’larda koalisyon hükümetlerinden kaynaklı, etkin yönetim eksikliğinden faydalanarak devlet içinde yer bulan çetelerin, paralel yapıların hepsi tarihe gömülmüştür. 90’ların Türkiye’si ile bölgesinde söz sahibi, Güçlü ve Yeni Türkiye’nin mukayese edilmesi hiçbir alanda mümkün değildir” diyerek, teklifi veren CHP’ye tepki gösterdi.

AK PARTİ İLLEGAL YAPILARIN HUKUK’A HESAP VERMESİNİ SAĞLADI

Yaşananların Uluslararası güç odakları ve istihbarat örgütlerince tarafında organize edildiğinin altını çizen Milletvekili Özkaya, “Birleşik Arap Emirliklerine kaçmış veya kaçırılmış, bunların piyonu olmuş birisinin açıklamaları üzerinden Türkiye’nin gündemini meşgul etmek, Aziz Milletimize ve ülkemize verilebilecek en büyük zararlardan birisidir. Kusura bakmayın Türkiye’nin gündemini mafyaya, çetelere teslim etmedik, edilmesine de müsaade etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi daha önceki saldırılara da eyvallah etmedik, bundan sonrakilere etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti iktidara geldiği günden bu yana her alanda önemli reformları hayata geçirmiştir. Bunların arasında bize göre en önemlisi, devlet içerisinde kendisini devletten büyük gören yapıların, çetelerin ve mafyaların hukuk önüne çıkarılarak temizlenmesinin sağlamasıdır. Cumhuriyet tarihi boyunca bu alanda yapılamayan çalışma Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti ile yapılmış, mafyaların, çetelerin, paralel tamamının kökü kazınarak, hukuk önünde aziz milletimize hesap vermeleri sağlanmıştır” dedi.

“MUHALEFET İLLEGAL YAPI VE TÖRÖR ÖRGÜTLERİYLE ORTAK DİL KULLANIYOR”

Milletvekili Özkaya, muhalefetin kirli yapılarla birlikte hareket ettiğine dikkat ederek, “Bugün milletimizin en büyük düşmanı PKK’nın üst düzey yöneticisi saklandığı delikten bu kişinin açıklamalarının önemli olduğunu bunların üzerine gidilmesi gerektiğini söylüyor. Fetö firarileri, john dündarlar, hepsi bir olmuş, Türkiye’nin gündemini bilindik taktiklerle yönlendirmeye çalışıyor. Algı oyunları ile ülkemize karşı çekilen operasyonlarla Cumhurbaşkanımız, Cumhur İttifakı, Hükümet üyeleri üzerinden Türkiye’ye zarar vererek, yıpratmaya çalışıyorlar. Bu şahısla AK Parti’den öncede bu güç odaklarına hizmet eden bir piyondu. Kanı bize nasip olmadığı dediği 1996 yılında işlenen Kutlu Adalı cinayeti işlendiğinde, AK Parti henüz kurulmamıştı bile. Bugün sormanız gereken soru, bu şahıs tarafından hangi masumların kanı, hangi odakların çıkarı için döküldü” diyerek, muhalefete yüklendi.

ÖZKAYA, MUHALEFETİN ÜZÜM YEMEK YERİNE BAĞCIYI DÖVMEYE ÇALIŞTIĞINI SÖYLEDİ

AK Parti’nin mafya ile her zaman mesafeli olduğuna dikkat çeken Özkaya, “Henüz bu konular ortada yokken, bu şahsın Rize mitingi nedeniyle bizi eleştirenler, o dönemki Parti Sözcümüz Ömer Çelik beyin açıklamalarına hadi gelin birlikte bakalım. Tarih 13 Ekim 2015 Parti Sözcümüz, Ömer Çelik bey, malum miting sonrası gazetecilerin sorularına şu sözlerle yanıt veriyor; “AK Parti’nin resmi teşkilatları dışında yapılan hiçbir gösterinin sorumluluğu bize ait değildir. Bunlar bizim dışımızda gelişen şeylerdir, biz bunları reddederiz ”Siz hala bunu temcit pilavı gibi gündeme getiriyorsunuz. Amacınızın algılarla oynayarak, üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olduğu açık. Ancak kusura bakmayın biz size bağcıyı dövdürmeyiz” diyerek muhalefeti mafyanın ağzı ile AK Parti ve Cumhur İttifak’ını birlikte göstermeye çalıştığına dikkat çekti. Özkaya bu söylemlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ülkeyi yıpratmaktan başka bir amacı olmadığını da ifade ederek, tüm suçlamaları reddettiklerini belirti.

“TERÖR DEVLETİYLE SINIR KOMŞUSU OLUYORDUK”

Suriye’de Türkiye’nin dünyayı şaşkına çeviren bir başarı elde ettiğine açıklamasında dikkat çeken Milletvekili Özkaya, “Geldiğimiz noktada ülkemizin farklı şehirlerinde bombalar patlamıyor, onlarca Mehmet’imiz şehit olmuyorsa bunun nedenine bir bakalım. Bu hususlarda herkesi milli ve devletimizin yanında olmaya davet ediyorum. Türkiye’de Cumhurbaşkanımızın dirayeti olmasaydı, bugün bir terör devleti ile sınır komşusu oluyorduk. Neden bugün ABD’nin PKK’ya Suriye’de kullanması amacıyla verdiği on binlerce tırlık silah desteği dile getirmiyorsunuz? Birçok devletin Suriye’de ki örgütlere sağladığı askeri ve maddi desteği dile getirmiyorsunuz da, bugün aranan bir suç örgütü liderinin sözlerini referans alıp, ülkemizin ve milletimizin menfaatini koruyan terör örgütleri ile mücadele edilmesini amaçlayan yardımları gündem konusu yapıyorsunuz. Suriye Türkmen kardeşlerimize kendilerini müdafaa ve Türkiye düşmanı yapılarla mücadele etmesi için gönderilen yardımı, teröre verilen destek gibi gösteriyorsunuz. Sürekli bunu da gündeme taşıyarak, ülkemizi uluslararası arenada zor duruma düşürmeye çalışıyorsunuz. Biz bu oyunu daha önce John dündarla gördük, mahkeme kararı ile suçlu bulunan bir vatan haininin dilini bugün tekrar kullanmaktan hiç mi rahatsız olmuyorsunuz” diyerek muhalefete tepki gösterdi.

MESELE, SOYLU, YILDIRIM VE ERDOĞAN DEĞİL TÜRKİYE MESELESİDİR

Muhalefetin Türkiye düşmanı odaklar tarafından, terör ve suç örgütleriyle aynı dili kullandırıldığını belirten Milletvekili Özkaya, muhalefete, “Size, pkk ve suç örgütleriyle aynı ortak dili kullandıran güç kim arkadaşlar? Ülkesini satan 1 dolarlık fetöcülerle, chp, pkk ve suç örgütü liderleri aynı noktaya nasıl geldi, sizi kimler bu noktaya getirdi” dedi. Milletvekili Özkaya, “Şuan yaşadığımız sorun tam da bu, yeni sistemde bu ve benzeri yapılara yer olmaması, üst aklı, uluslararası güç odaklarını rahatsız ediyor, sizde onların değirmenine harici ve dâhili aparatlarınızla hizmet ediyorsunuz. Kusura bakmayın, Milletin Meclisine bu gazi meclisten aziz milletimizin huzurunda hepinize bir çağrı yapıyorum, gelin Millet ve devlet düşmanları ile bir olmaktan vazgeçin, Ülkemize zarar veren her türlü yapı ile birlikte mücadele edelim. Bu ülke, bu bayrak hepimizin, bu değerlerimize hep birlikte sahip çıkarak, teröristlerle, kirli yapılarla değil milletimizle aynı safta milli bir duruş sergileyelim. Onların amaçlarına ulaşmasına hizmet etmeyin, bu millet sizi affetmez” dedi. Milletvekili Özkaya açıklamasında son olarak, “ Bu mesele Süleyman Soylu, Binali Yıldırım veya Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan meselesi değildir. Mesele Türkiye’nin güçlü olmasından rahatsız olan, Türkiye’yi bölmek, güçsüz hale getirerek, kontrolleri altında tutmayı amaçlayanlar ile vatanperverler arasındaki bir mücadele meseledir. Konuya bu devlet olgunluğu ile yaklaşmak hepimizin görevidir. Gelin millet düşmanları ile değil, milletimizle birlikte olalım” sözlerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi