Özkaya, “Mehmet Akif Ersoy’u Rahmetle Anıyoruz”

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle yayımladığı mesajında şu cümlelere yer verdi, “

Yüce Milletimizin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştırarak milletimizin sembolü olan İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 97’ncı yıldönümünü kutluyoruz.

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınarak kahraman ordumuza ithaf edilen, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde büyük bir coşkuyla ve oy birliğiyle milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşımız, milletimizin yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin simgesi olmuştur.

İstiklal Marşı, bir milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. İstiklal Marşı milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesidir. Milli mücadele günlerinin heyecanını içinde taşıyan İstiklal Marşımız, ay yıldızlı bayrağımız göklerde özgür bir şekilde dalgalandıkça milletimizin ortak sesi, ortak vicdanı olmaya devam edecektir. Aziz Milletimizin gönül dünyası, yüce hasletleri, cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmi vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un veciz dizeleriyle tarihe not olarak düşülmüş ve ebedileştirilmiştir.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ diye dua ederken o yıllarda verilen çetin mücadeleye ve insanüstü gayrete de işaret etmiştir. Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklâl Marşımızın yazılmasına neden olan milli mücadele yıllarının önem ve şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır.
“Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?
Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!
Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Huda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ.”
diyerek milletimizin vatan sevgisini haykıran Mehmet Akif’in eşsiz güzellikte ve anlam yüklü dizelerinde belirttiği gibi, tıpkı Kurtuluş Savaşında yaşanan mücadelenin bir benzerinin yaşandığı 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde, bu cennet vatan uğruna canlarını feda edenleri de milletimiz hiçbir zaman unutmayacaktır.

Editör: Haber Merkezi