Özkaya“ Hastane İle İlgili İddialar Doğru değildir”
Dinar’a yeni yapılacak olan 100 yataklı Devlet Hastanesinin yapımı ile ilgili kamuoyunda “Ödenek gelmiyor” şeklindeki söylentilere Ak Parti Genel Merkezi Hukuk Müşaviri Av. Ali Özkaya cevap verdi.
Özkaya yaptığı açıklamada ödenek ile ilgili hiçbir problemin olmadığını sadece inşaat temelinden çıkan teknik bazı sorunlar yüzünden hastane yapımının aksadığını belirterek “Son zamanlar da İlçenin gündeminde olan yeni Dinar Devlet Hastanesinin yapımı ile ilgili söylentiler doğru değildir. Bazı vatandaşlarımız ödeneğin olmadığını ve bu nedenle hastane yapımının durduğunu söylemekteler. Bu söylemler doğruyu yansıtmadığı gibi sadece dedikodudan ibarettir. 100 yataklı yeni hastanemizin inşaatı temelde su çıktığı için bazı teknik sorunlarla karşılaşmıştır. Kesinlikle inşaatın durması söz konusu değildir” dedi.
“Yeni Hastane Bölgemize Hitap Edecek”
Ak Parti Genel Merkezi Hukuk Müşaviri Av. Ali Özkaya 100 yataklı yeni Dinar Devlet Hastanesinin Dinar’a ve bölgesine hitap edeceğini, tam donanımlı bir hastane olarak vatandaşlarımıza hizmet edeceğini belirterek şunları söyledi; “ Yeni Hastanemiz şimdiki hastanemizin iki buçuk katı büyüklüğünde olacağından dolayı sadece Dinar merkeze değil Başmakçı, Dazkırı, Gökçek, Evciler gibi pek çok İlçeye de hizmet verecektir” dedi.
İlçe Ekonomisi Canlanacak
Ali Özkaya açıklamasının devamında Yeni Dinar Devlet Hastanesinin hizmete girmesi halinde İlçe ekonomisine büyük fayda sağlayacağını, çevre İlçelerden hastaneye gelen vatandaşların maddi olarak Dinar’a büyük destek olacağını vurguladı. Bir İlçenin ekonomisinin büyük Devlet yatırımlarıyla canlanacağının altını çizen Özkaya; “ Büyük yatırımlar Dinar gibi ilçelere geldiği zaman o ilçelerde ekonomik olarak canlanmalar göze batar. Devlet yatırımlarının yanında özel yatırımlarda ilçeye akarsa o ilçede işsizlikte sona erer, ekonomide doruğa çıkar” dedi.Dinar Umut
Editör: Haber Merkezi