Özkaya, Hafta Sonu 8 İlçenin Toplantılarına Katıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya Afyonkarahisar Merkez ilçe başta olmak üzere 8 ilçenin Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi Toplantılarına katıldı.

Afyonkarahisar merkez ilçeyle başlayan Ak Parti toplantıları, Emirdağ, Bayat, İhsaniye, Hocalar, Sandıklı, Şuhut ve Bolvadin’le devam edildi.

Bütün danışma meclisi toplantılarına katılım gerçekleştiren Milletvekili Ali Özkaya, bu toplantıların yanı sıra Şuhut’a bağlı Mahmut Köyünü, Sandıklı Yavaşlar köyünü de ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu.

Milletvekili Özkaya’nın ilçe danışma meclisi toplantılarındaki temel aldığı konuların başında ilçelerde yaşanan yerel sorunlar yer aldı. Son zamanlarda ülke gündeminde de yer alan yeni torba yasa ve doların hızla artışı konusunda da bazı bilgiler veren Özkaya yaptığı konuşmalarda şunları söyledi, “Hükümetimizin yeni torba yasayla birlikte ekonomik alanda birçok yenilikler yapılacaktır. Kanunla birlikte, çiftçi borçlarına erteme getirilmiş ve çiftçi hakları korunmuştur. Bununla birlikte, ruhsatsız binalara kanun çerçevesinde ruhsat verilmesi yasada yer almış ayrıca, önümüzdeki üç yıl kurumlar vergisi oranı yüzde 22 olarak uygulanacaktır. Kanunla birlikte kurumların en az yıl aktifinde yer alan iştirak hisseleri, kurucu senetleri, intifa senedi ve rüçhan haklarının satışından elde edilen kazancın yüzde 75’i, bunun dışında kalan taşınmazların satışından elde edilen kazancın yüzde 50’si kurumlar vergisinden istisna edilecektir. Asgari ücretle çalışanların ücretlerinin Eylül Ekim Kasım ve Aralık aylarında vergi diliminin değişmesinden dolayı asgari ücretin altına düşmesini engellemek için Gelir Vergisi Kanununa geçici bir madde eklenmiştir. Buna göre çalışanların ücretlerinin asgari ücretin altına düşmemesi için ilave asgari geçim indirimi sağlanacak. Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) yer alan sanayi parsellerindeki tesislerde bir katılımcı ya da katılımcının kiracısı üretim yapabilecek. Kanundan önce kurulan OSB, sanayi odalarının kurduğu OSB’ler ve küçük sanayi sitelerinden oluşan OSB’lerdeki 1 Temmuz 2017 tarihinden önce yapı kullanma izni alan tesisler, kiralamaya ilişkin kısıtlamalardan muaf olacak” dedi.

Dolar Üzerinden Ülkemize Oyunlar Oynanıyor

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya ilçelerde düzenlenen genişletilmiş ilçe danışma meclisi toplantılarında Amerika ve dış güçler tarafından Dolar üzerinden çok kirli oyunlar oynandığını, bu konuda herkesin çok dikkatli olması gerektiğini belirtti. “Doların çıkışı sunidir. Amerikan’nın Fetö’cülerle birlikte 17/25 Aralık’ta yapamadıkları darbenin ikinci perdesi oynanmaktadır”diyen Özkaya konuşmasının devamında şunları söyledi, “Panik havası yaratılmamalı. Dolardaki yükselişin geçici olduğuna inanıyorum ve aşağı yönlü bir trende gireceğini tahmin ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi