Özkaya: “Dinar Devlet Hastanesine MR Cihazı Alınacak”

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Dinar ziyareti programı kapsamında Ak Parti Dinar İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, partililer ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. İlçede devam eden ve yapılması planlanan devlet yatırımlarının istişare edildiği toplantıda konuşan Milletvekili Ali Özkaya, Dinar ve bölgesinde gerçekleşecek olan bütün yatırımların takipçisi olduklarını Afyonkarahisar ve bütün ilçeleri için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Dinar Devlet Hastanesinin yeni yerine taşınmasıyla birlikte bölge hastanesi gibi hizmet vermesi için bazı çalışmaların devam ettiğini, B sınıfı hastane olma ve MR cihazının alınmasıyla alakalı konuları anlatan Milletvekili Özkaya şunları söyledi, "Dinar devlet hastanemizin C sınıfından B sınıfına geçmesi için bütün çalışmalarımız devam etmektedir. Hastanemizde iki tane eksik cihazımız kaldı. Bu cihazların alımı yapıldıktan sonra B sınıfı hastane durumuna geçebiliriz. B sınıfı hastane olduktan sonra ise her bölümde en az üç tane doktor görev yapacak. MR cihazı konusunda ise çalışmalarımız devam ediyor. Sağlık alanındaki en zor işlerden biri olan MR cihazını hastanemize almak için çaba sarf ediyoruz. Önümüzdeki zamanlarda inşallah MR cihazına sahip olacağız" dedi.

MR Cihazı Nedir? Neden Önemli?

Manyetik Rezonans Görüntüleme büyük mıknatıslarla oluşturulan güçlü manyetik alan içinde radyo dalgaları kullanılarak belirli anatomik yapıları, diğer yapılardan net olarak ayırt etmek, sağlıklı ve hastalıklı dokular arasındaki farklılıkları saptamak ve tanımlamak için kullanılan bir tıbbi tekniktir. Tanısal amaçla güvenle kullanılabilen bir yöntemdir. Ayrıca Emar (MR) uyumlu anestezi cihazları yardımıyla kapalı yerde bulunma korkusu olan hastalarda, yaş olarak çok küçük çocuk ve bebeklerde, içeride hareketsiz kalamayacak hastalarda güvenli bir şekilde çekim yapılabilmektedir.

İlerleyen dönemlerde Dinar Devlet Hastanesinin bölge hastanesi durumuna geçmesi adına mutlaka MR cihazının alınması gerekiyor. MR cihazının alınması durumunda ise çevre il ve ilçelerden Dinar'a MR cihazı için vatandaşların yoğun bir şekilde gelebileceği ve hastanenin ful kapasiteyle çalışabileceği belirtiliyor.

Editör: Haber Merkezi