Özkaya, “Cumhuriyet Eşsiz Bir Kahramanlıkla Kuruldu”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyet’in 98 yılının kutlandığını ifade eden Milletvekili Ali Özkaya, “Aziz milletimiz bağımsızlık mücadelesinin her aşamasını, halkın iradesini temsil eden Meclis vasıtasıyla yürütmüştür. Milletimiz tarihinden aldığı ilham ve inancından aldığı sarsılmaz güç ile bağımsızlığını elde etmiştir. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında, Cumhuriyetin kazanıldığı Afyonkarahisarlı hemşerilerimizi temsilen görev yapmaktan, Cumhuriyet Bayramının 98.yılını kutlamaktan son derece mutluyum. Bizler için ayrı bir övünç vesilesi olan bu durum, Milletimize olan hizmet aşkımızı artırmakta, geleceğe yönelik çalışmalarımızda bizlere güç vermektedir” dedi. Milletvekili Özkaya, Bugün Türkiye’nin milli birlik ve beraberliğine kast edildiğini ve Ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde önemli bir mücadele verdiğini ifade ederek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, aziz milletimiz tarihte eşi olmayan bir destanla, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş, Ülkemiz birçok badireler ile bugünlere gelmiştir. Nene hatunlar, Şerife Bacılar, Kara Fatmalar, Yörük Aliler, Sütçü İmamlar, Şahin Beyler ve nice kahramanlar bu destanın mimarlarıdır. Bu aziz vatanı düşman işgalinden kurtaranların hatıralarını yaşatmak, onların emanetine sahip çıkarak, güçlü ve büyük Türkiye idealini yaşatmak hepimiz için en büyük ödevdir” dedi.

“Türkiye Emin Adımlarla Hedeflerine Yürüyor”

Türkiye’nin şuanda tarihi bir mücadele içerisinde olduğuna dikkat çeken Milletvekili Özkaya, “Türkiye’de terör olaylarından, 15 Temmuz Darbesine kadar yaşanan tüm olaylar bu tarihi mücadelenin bir göstergesidir. Bugün yaşadıklarımızın, Cumhuriyetin kuruluşunda yaşananlardan hiçbir farkı yoktur. Coğrafi konumu nedeniyle dünya da bir benzeri olmayan ülkemiz tarih boyunca açık ve gizli saldırıların muhatabı olarak, derin yaralar almıştır. Ancak bugün bu saldırılar Türkiye’yi Türkiye Cumhuriyeti’ni hizaya çekmek ve kontrol altında tutmak isteyenlere karşı her türlü mücadeleyi amansızca yürütmekteyiz. Suriye’de yürütülen harekâtlar da Türkiye’nin verdiği mücadelenin parçasıdır. Geldiğimiz noktada, sınır güvenliğinden, ekonomiye birçok alanda ülkemiz hedef olmuş ve Allah’ın izni, milletimiz desteği ile bu saldırılar boşa çıkarılmıştır. Cumhurbaşkanımız Liderliğinde Türkiye, 2023 hedeflerine, sonrasında 2053 ve 2071 hedeflerine hazırlanan dünya da sözü dinlenen bir ülke konuma yükselmektedir. İnşallah bizler de bu şuur ile atalarımızdan aldığımız bu mirası gelecek nesillere daha iyi bir noktaya getirerek teslim edeceğiz” dedi. Milletvekili Özkaya, “Türkiye Cumhuriyeti, ekonomi den savunmaya, tarım dan sanayi ye bir çok alanda büyük atılımlar gerçekleştiren, tüm bu olumsuzluklara rağmen güçlü yürüyüşünü sürdüren bir ülkedir” dedi. Milletvekili Özkaya son olarak mesajında, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıl dönümünde aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi