Özkaya, “Büyük ve Güçlü Türkiye için Daha Çok Çalışmalıyız”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Eşsiz bir kahramanlıkla Cumhuriyet’in kurulduğunun altını çizen Milletvekili Özkaya, “Tarihinden aldığı ilham, inanç ve binlerce yıllık birikimi ile Cumhuriyet ilan edilmiştir. Milletimiz adeta küllerinden doğarak, zorluklar içerisinde Cumhuriyeti inşa etmiş, ona sahip çıkmış ve bağımsızlığının sembolü haline getirmiştir. Cumhuriyetimizin 99. Yılında, bağımsızlığımızın kazanıldığı Afyonkarahisar'dan Milletvekili olarak aziz milletimize hizmet etmenin gururunu da yaşadığımızı ayrıca ifade etmek istiyorum” dedi. Türk Milletinin Dünya'ya büyük bir azim ve kahramanlık örneği sergilediğini ifade eden Milletvekili Özkaya, “Şanlı bir direniş ile inancına, namusuna ve her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmış aziz vatan toprağına canı pahasına, imkânsızlıklar içerisinde destan yazan, Gazi Mustafa Kemal ve Şükrü Çelikalaylar, Şerife Bacılar, Nene Hatunlar, Kara Fatmalar, Sütçü İmamlar, Şahin Beyler ile daha nicelerini anlamadan, onların hissiyatını idrak etmeden bu manevi mirası anlamamız ve anlatmamız asla mümkün değildir. Bugün bizlere düşen, binlerce yıllık mazisiyle şanlı geçmişimize sahip çıkarak, Büyük, güçlü ve dünyada söz sahibi Türkiye idealini yaşatmak için var gücümüzle çalışmak ve bu uğurda mücadele etmektir” dedi.

“Milletimiz ile Türkiye Yüzyılına Yürüyoruz”

Türkiye'nin Cumhuriyetin 100.yılına büyük bir heyecan ile yürüdüğünü ifade eden Milletvekili Özkaya, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Türkiye Yüzyılı olarak ilan edilen ve Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılını kapsayan, savunmadan, ekonomiye birçok alanda başarılarını ortaya koyan bir Türkiye hedefine tüm kurum, kuruluş ve millet ile yürüyoruz. İnşallah ülkemiz elde ettiği kazanımları kaybetmeden, üstüne koyarak milletimizle Türkiye Yüzyılına yürümeye devam edeceğiz. Türkiye, Cumhuriyet’in 100. Yılına giderken, savunma sanayinde dünyanın takdirini kazanan, TOGG ile kendi elektrikli aracını üreten, ekonomi de önemli kazanımlar elde eden, Dünyada sözü dinlenen, Dünyanın takdirle izlediği dış politikaları geliştiren bir Ülke olarak Türkiye Yüzyılına hazırdır” dedi. İçeriden ve dışarıdan birçok saldırıyla mücadele edildiğine dikkat eden Milletvekili Özkaya, mesajında, “Her türlü olumsuzluğa rağmen, Türkiye emin adımlarla kutlu yürüyüşünü gerçekleştirmektedir” sözlerine yer verdi. Milletvekili Özkaya, “Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana, toprağına düşen kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucularını saygı ile yâd ediyor, milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını gönülden kutluyorum” dedi

Editör: Haber Merkezi