Özkaya, Bakan Pakdemirli ile Afyonkarahisar’a yapılacak projeleri görüştü

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali ÖZKAYA Afyonkarahisar’ın tarımsal sorunları hakkında Tarım ve Orman Bakanı Sn. Bekir Pakdemirli ile bir görüşme yaparak ilimize ait tarımsal sorunlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yapılan görüşmede Şeker Fabrikası yanındaki 2.200 dekar arazinin Tarım Kredi Kooperatifine tahsis edilerek düve yetiştirilmesi halinde ülkemizin ihtiyacı olan kırmızı et sektöründe önemli üretim merkezlerinden biri olan ilimizde çiftçi ve besicilerimize ciddi katkı sağlayacağı ifade edildi.

Afyonkarahisar’ın meşhur kaymağının daha fazla üretilerek şehrimize olumlu girdi sağlanabilmesi için AKÜ Veterinerlik Fakültesi’ne tahsisli ve Mandacılık Araştırma Enstitüsü olarak kullanılan 1.800 dekar arazide üniversitemiz ile birlikte daha fazla manda sütü ve Afyon Kaymağı üretiminin arttırılması konusu paylaşıldı.

Yine ilimizde Çifti Kayıt Sistemine kayıtlı tarım arazisinin %57 oranında olduğu, %43 oranında kalan diğer arazi sahiplerinin hisse sorunu nedeniyle ÇKS’ye kayıt yaptıramadığından destek alamadıklarını belirten yakınmaları iletilerek konunun farklı yöntemlerle çözülmesi halinde oluşan mağduriyetlerin giderilebileceği Sn. Bakana iletilen konular arasında yer aldı.

Sultandağı ve Çay bölgesine bodur kiraz ve normal kiraz fidanı dağıtımının yapılması ve Sultandağı’ndaki kiraz üretimi yapılan bölgenin “Hastalıktan Ari Bölge” ilanı için 3 yıldır devam eden kontrol süresinin göz önünde bulundurularak 5 yıllık bekleme süresinin beklenmeden mahsullerde Akdeniz Sineği olmadığının tespit ve ilan edilmesi sonucu Çin’e kiraz ihracatının önünün açılabilmesi hususunda istişare yapıldı.

Bolvadin ilçemizde bulunan Alkoid Fabrikasında morfin bazlı ilaç üretim çalışmalarının hızlandırılması ve mümkünse yönetiminin müstakil genel müdürlük şekline dönüştürülebilmesi halinde fabrikanın daha verimli olarak yörede istihdama katkı sağlayabileceği belirtildi.
Yöremizin tamamını ilgilendiren arazi toplulaştırmasının hızlandırılması, gübre ve mazot desteklerinin artarak devam ettirilmesi, köy içme sularının elektrik enerjisinin TKDK’dan desteklenecek bir program dahilinde güneş enerjisi ile karşılanması konusunda çalışma yapılması ve madencilik sektöründe talep edilen izinlerin daha hızlı bir yöntemle sonuçlandırılması konularındaki talepler de Afyonkarahisarlı vatandaşlarımız adına Sn. Pakdemirli’nin bilgilerine sunuldu.

Afyonkarahisar’ın tarım ve hayvancılığının gelişmesine yönelik konuların takipçisi olacaklarını ifade eden Özkaya, “İlimizin sorunlarıyla yakından ilgilenen Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli’ye hemşehrilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyorum.” Dedi

Editör: Haber Merkezi