Özkaya, “Azerbaycan Ordusu Şanlı Bir Zafere İmza Attı”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya, Azerbaycan’ın Karabağ Zaferi ile ilgili bir açıklama da bulundu.

“Azerbaycan Ordusu Şanlı Bir Zafere İmza Attı”

Azerbaycan’ın 44 günlük bir savaş neticesinde kendine ait toprakları işgalden kurtarması ile elde edilen büyük zaferin önemine değinen Milletvekili Özkaya, “Bu zafer bizlere gösteriyor ki Türk toplumları inançları ile hareket ettiği zaman, sonuç zaferden başka bir şey olmuyor. Can Azerbaycan Ordusu şanlı bir şahlanış ve Türkiye’nin desteği ile 44 gün neticesinde çeyrek asırdan fazla bir zaman diliminde işgal altında bulunan Karabağ’da yeniden Türk Sancağı dikildi. Bu savaş ile Azerbaycan Ordusu Şanlı bir zafere imza atarak, Karabağı özgürleştirdi” dedi.
*“İki Devlet Bir Milletiz”*
Karabağ Zaferinin sıradan bir zafer olamayacağını kaydeden Milletvekili Özkaya, “Bu zafer birliğin, kardeşliğin ve dayanışmanın sonucunda, Azerbaycan halkının tek yürek halinde ermeni işgalcilerin kafasına vurduğu demir bir yumruktur. Tarihe altın harflerle kazınmış bir zaferdir. Türkiye olarak her zaman Can Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da söylediği gibi Azerbaycan’ın istediği şekilde, istediği yerde Türkiye olarak desteğe hazırız” dedi. Karabağ Zaferi dolayısıyla Azerbaycan Ordusu’nu ve Halkını tebrik eden Milletvekili Özkaya, “Karabağ Azerbaycandır, iki devlet bir millet anlayışı ile Karabağ Zaferi’nin elde edilmesi için canlarından geçen şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, Gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi